Image 1
Image 2

ROMÂNII SUNT AVERTIZAȚI

Cardurile de energie expiră pe 31 martie 2024

Cardurile de energie expiră pe 31 martie 2024
În contextul economic actual din România, autoritățile oferă un sprijin financiar limitat pentru cetățenii cu venituri mici, destinat încălzirii locuințelor
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Românii sunt în pericol să-și piardă fondurile de energie disponibile pe cardurile lor până la data de 31 martie 2024. Totuși, există soluții pentru a recupera banii, conform unei ordonanțe guvernamentale. Această măsură se aplică doar celor care utilizează lemne de foc și care nu au consumat integral sumele alocate pentru sprijinul de încălzire, iar termenul limită este 31 martie 2024.

 

 

În contextul economic actual din România, autoritățile oferă un sprijin financiar limitat pentru cetățenii cu venituri mici, destinat încălzirii locuințelor. Suma alocată este disponibilă printr-un program dedicat, iar noua ordonanță permite recuperarea sumelor neutilizate anterior.

 

 

Persoanele care nu au reușit să cheltuie sumele de pe cardurile de energie trebuie să se prezinte la oficiile poștale, însoțiți de documentele necesare, cu condiția să nu fi achiziționat lemne de foc până la data de 15 martie 2024, termenul limită anterior. Angajații Poștei Române vor facilita restituirea banilor conform procedurilor stabilite.

 

 

 

Pentru a primi sumele necheltuite de pe cardurile de energie electrică, persoanele interesate trebuie să prezinte următoarele documente la poștă:

Cardul de energie electrică, valabil în momentul efectuării plății prin serviciile de mandat poștal;
Actul de identitate al beneficiarului sprijinului acordat de stat;
Documentele emise până la data de 15 martie 2024, cum ar fi avizul de însoțire a mărfii, factura sau bonurile fiscale, care să ateste achiziția de lemne de foc destinate încălzirii locuinței și dovada plății către furnizorul respectiv. Aceste documente demonstrează că sumele au fost utilizate pentru achiziționarea de lemne de foc, dar nu au fost consumate integral;
În cazul în care beneficiarul deține o altă adresă decât cea menționată pe cardul de energie, va fi necesar să prezinte un contract de furnizare a lemnului de foc la noua adresă, împreună cu o declarație pe propria răspundere că utilizează sprijinul pentru compensarea prețului la energie la adresa actuală de domiciliu.

 

Aceste măsuri sunt menite să asigure utilizarea eficientă a resurselor și să ofere sprijinul necesar pentru încălzirea locuințelor în perioada rece.

 

 

CITEȘTE ȘI:

 

Populația din satele sătmărene nu prea știe să folosească cardurile

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with