Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

ELEVUL AGRESIV DIN TÂRGU MUREȘ ELIBERAT DIN AREST

Directoarea liceului cere schimbarea legii educației

Postare ( Sablon)
Directoarea liceului cere schimbarea legii educației
Postare ( Sablon)
Inspectoratul Școlar Județean Mureș a confirmat că elevul a avut un comportament agresiv și că a fost sancționat anterior din cauza abaterilor sale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Elevul de 15 ani de la Colegiul Național Alexandru Papiu Ilarian din Târgu-Mureș, care și-a insultat și apoi agresat diriginta, a fost pus sub cercetare penală pentru infracțiunile de agresiune și tulburare a liniștii și ordinii publice. Acesta a fost eliberat din arest după expirarea ordonanței de reținere pentru 24 de ore, anunțată marți, 12 martie, de către IPJ Mureș. Adolescentul a părăsit secția de poliție fără a face nicio declarație.

Directoarea liceului Alexandru Papiu Ilarian din Târgu-Mureș, Cristina Someșan, intenționează să inițieze demersurile pentru modificarea Legii Educației, deoarece consideră că forma actuală pune în pericol profesorii, care sunt acum reticenți să predea din cauza teamelor de asemenea incidente.

“Nu putem permite ca acest colegiu să fie plin de teamă, să fie intimidat. Poate fi făcută orice acuzație, putem fi criticați și îmi asum orice greșeală, dar situația actuală nu este în favoarea societății și nu servește niciunui scop, nici copiilor, nici părinților, nici profesorilor”, a declarat directoarea.

Ea a subliniat determinarea sa de a restabili normalitatea și de a nu permite ca un astfel de incident să distrugă munca altor copii și sprijinul oferit de părinții acestora. Someșan a asigurat că incidentul este izolat și nu reflectă caracterul instituției pe care o conduce.

Directoarea a exprimat îngrijorarea că frica persistă în școală, deoarece elevul eliberat poate reveni în orice moment și să reproducă comportamentul agresiv. Ea a declarat că se străduiește să găsească soluții în cadrul legislației, dar a recunoscut dificultățile întâmpinate în acest proces.

Incidentul a avut loc luni dimineață, 11 martie, când adolescentul a provocat un scandal la Colegiul Alexandru Papiu Ilarian din Târgu-Mureș. După ce a fost dus la poliție și amendat, acesta s-a întors la școală și a atacat diriginta cu pumnii și picioarele, fiind ulterior reținut pentru 24 de ore.

Inspectoratul Școlar Județean Mureș a confirmat că elevul a avut un comportament agresiv încă de la început, insultându-i pe profesori și comportându-se violent în fața autorităților. Minorul a fost sancționat anterior din cauza repetatelor sale abateri de la regulamentul școlar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns