Image 1
Image 2

DESTINAŢII EXOTICE

Care sunt ţările preferate de ruşi pentru vacanţa de vară?

Sute de mii de cetăţeni ai Federaţiei Ruse caută să îţi facă vacanţa de vară cât mai departe de zonele unde se desfăşoară conflictul cu Ucraina. Totuşi, majoritatea ruşilor au preferat să rămână în ţară, din cauza problemelor economice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Pătura socială mai înstărită s-a îndreptat către destinaţii însorite din Europa şi Asia, ceea ce înseamnă că sunt destul de multe state care mai au disponibilitatea de a-i primi pe aceşti turişti din Rusia. După cum se ştie, Federaţia este considerată, în acest moment, un stat paria în multe ţări, şi deja sunt semnalate pentru aceste detinaţii turistice populare preferate de ruşi.

Turcia are nevoie de valută, chiar dacă vine din partea Rusiei, iar turiştii pot alege lejer această destinaţie, pentru că spaţiul aerian al statului nu a interzis zborurile dinspre şi către Federaţie.

În prima jumătate a anului, veniturile din turism ale Turciei au crescut cu peste 25%, ajungând la 21,7 miliarde de dolari, ţara urmând să primească până la 7 milioane de ruşi în acest an. În prezent, 145.000 de ruşi au chiar şi permis de şedere, deşi acest lucru duce la conflicte, pentru că s-au stabilit într-o zonă unde locuiesc sute de mii de ucraineni refugiaţi.

În 2022, Georgia a fost vizitată de peste 1,1 milioane de ruşi, comparativ cu numai 200.000 în anul 2021. Numărul ruşilor care vizitează acest stat este în continuă creştere, mai ales după ce Moscova a relaxat regulile prin care erau interzise zborurile directe între cele două state.

Numai în prima jumătate a anului, 800.000 de ruşi au călătorit în Thailanda. Numărul turiştilor ruşi în acest an a crescut cu peste 1000%. Aproape jumătate din vilele vândute în oraşul Phuket din luna ianuarie au fost cumpărate de ruşi – care le folosesc ca vile de vacanţă sau locuri în care să petreacă timpul în aşteptarea încheierii războiului din Ucraina.

Pe lista ţărilor preferate de ruşi ca destinaţii de vacanţă mai apar Emiratele Arabe Unite, Cipru şi chiar Ucraina, Crimeea fiind una dintre cele mai căutate, până de curând.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with