Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

10 kg carne de porc cu puțină grăsime, sare, piper și boia de ardei după gust, 3-4 căpățâne mai mărișoare de usturoi, 10-12 metri de intestine de porc sau 25-26 metri intestine de oaie bine cutățate.

Mod de preparare:

Carnea se dă prin mașina de tocat, dacă se va umple în intestine de oaie atunci se toacă foarte fin. Odată cu carnea se macină și usturoiul curățat, apoi se condimentează, după gust. Se amestecă bine, se lasă așa 30 minute, după care, dacă mai este nevoie se mai poate condimenta puțin. Se pune în mașina de umplut cârnații, intestinele se trag pe țeava umezită cu apă sau ulei. Spre deosebire de caltaboși, când se umplu cârmații, cu ajutorul unui ac intestinele se găuresc din loc în loc și se scot astfel bulele de aer rămase. Cârnații proaspeți se lasă la răcoare pe o suprafață plată, apoi a doua zi se agață sus, să se usuce. Se consumă prăjit, fiert, sau se afumă pentru a se păstra timp mai îndelungat, dar se poate păstra și la borcan, prăjit, în untură, cât să fie cârnații complet acoperiți.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns