Image 1
Image 2
Acasa
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

10 kg carne de porc cu puțină grăsime, sare, piper și boia de ardei după gust, 3-4 căpățâne mai mărișoare de usturoi, 10-12 metri de intestine de porc sau 25-26 metri intestine de oaie bine cutățate.

Mod de preparare:

Carnea se dă prin mașina de tocat, dacă se va umple în intestine de oaie atunci se toacă foarte fin. Odată cu carnea se macină și usturoiul curățat, apoi se condimentează, după gust. Se amestecă bine, se lasă așa 30 minute, după care, dacă mai este nevoie se mai poate condimenta puțin. Se pune în mașina de umplut cârnații, intestinele se trag pe țeava umezită cu apă sau ulei. Spre deosebire de caltaboși, când se umplu cârmații, cu ajutorul unui ac intestinele se găuresc din loc în loc și se scot astfel bulele de aer rămase. Cârnații proaspeți se lasă la răcoare pe o suprafață plată, apoi a doua zi se agață sus, să se usuce. Se consumă prăjit, fiert, sau se afumă pentru a se păstra timp mai îndelungat, dar se poate păstra și la borcan, prăjit, în untură, cât să fie cârnații complet acoperiți.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Muschiulet de porc cu mazare verde

Cărniţă dulce-acrişoară cu mazăre verde

Mușchiuleț de porc sau pulpe de pui sunt preparate cu salvie și prăjite, servite într-un sos de vin alb și roze cu piper mozaic. Completate de mazăre verde sotată cu bacon, această rețetă oferă o combinație perfectă de carne suculentă și garnitură aromată, ideală pentru o cină specială.

RETETA DE POST

Laște cu varză proaspătă, ca in Ardeal

Aceste paste de casă cu varză călită sunt specifice perioadei de post, la noi, în Ardeal. Îmi amintesc că bunica mea pregătea acest fel de mâncare miercurea sau vinerea și niciodată nu simțeam lipsa cărnii, pentru că îmi plăcea foarte mult. E o rețetă foarte simplă, se poate face atât cu paste de casă, dar și cu paste din comerț. Dacă folosiți paste din comerț, este important să verificați lista de ingrediente, să nu conțină ou. Firește, asta contează doar dacă vă interesează ca rețeta să rămână una de post.

PERELE PĂDUREȚE DIN SATUL CHEGEA

Ce am putea face cu perele pădurețe?

Este incredibil cât de multe roade pot fi găsite toamna această peste tot. Bătrânii spun că atunci când sunt atât de multe roade în copaci și păduri, vin anii grei. Uitându-ne în jurul nostru și la ce se întâmplă, cu siguranță prețurile vor crește, cureaua se va strânge și tot mai mulți oameni nu se știe dacă în următorii ani vor avea ce pune pe masă.