Image 1
Image 2

Castelul Karolyi apare pe o serie nouă de timbre

Mostre ale noii emisiuni filatelice
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Mostre ale noii emisiuni filatelice
Mostre ale noii emisiuni filatelice

Romfilatelia a introdus  în circulație începând cu luna aprilie 2017 emisiunea de mărci poștale intitulată CASTELE, selectată pentru acest an de către PostEurope, organism al Uniunii Poștale Universale, agenție specializată a Organizației Națiunilor Unite.

Emisiunea este completată de un produs filatelic special cu medalie, produs ce înfățișează două castele din România, în toată splendoarea lor: Castelul Huniazilor, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,5 lei, și Castelul Károlyi din Carei, ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 15 lei

Castelul familiei Károlyi poartă semnele funcționalității ca fortăreață, parte a marelui sistem de fortificații, gândit să oprească atacurile turcești. Pe trei dintre fațadele castelului sunt combinate elemente arhitecturale și de decor, aparținând mai multor stiluri – romantic, baroc – iar fațada estică este dominată de stilul neogotic.

Această emisiune este disponibilă începând de miercuri, 12 aprilie 2017, în magazinele Romfilatelia, în câteva orașe mari din țară și online.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with