Image 1
Image 2

SMURD SATU MARE

Câte intervenţii s-au făcut în 15 ani?

SMURD Satu Mare a apărut în urmă cu 15 ani. Mai exact, în luna septembrie au ajuns la Satu Mare primele “ambulanţe roşii“.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În penultima zi a lunii iulie, mai exact pe 30 iulie, s-au împlinit 15 ani de la semnarea Protocolului privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Satu Mare de către: Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al Judeţului Satu Mare, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Satu Mare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi Unitatea de Primire Urgenţe Satu Mare, în temeiul Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Din partea inspectoratului sătmărean, protocolul a fost semnat de domnul col.(r) Str]mb Gheorghe, inspectorul şef de la acea vreme.

Serviciul Medical de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare a adus în judeţul Satu Mare asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească calificată prin interoperabilitatea tuturor structurilor (ISU, SAJ, SJU, UPU) care intervin în comun, prin facilitarea comunicării între aceste structuri şi prin asigurarea transmiterii tuturor informa-ţiilor între aceste echipaje. Gama intervenţiilor la care este solicitat SMURD include toate urgenţele ce pun în pericol imediat viaţa. Acestea includ accidentele rutiere, exploziile, accidentele de muncă sau casnice cum ar fi căderea de la înălţime sau electrocutarea, stările de inconştienţă, stopurile cardio-respiratorii, durerile toracice, insuficienţele respiratorii acute şi nu în ultimul rând accidentele cu multiple victime, rolul echipajului fiind acela de a asigura o asistenţă de urgenţă calificată promptă, reducând astfel mortalitatea şi rata complicaţiilor.

Sătmărenii au început să cunoască “ambulanţele roşii” încă din luna septembrie a anului 2008, când cele două ambulanţe de tip B au intrat în dotarea SMURD Satu Mare.

În prezent SMURD Satu Mare dispune de 62 de paramedici la Detaşamentul de pompieri Satu Mare, 60 de paramedici la Detaşamentul de pompieri Carei, respectiv 67 la Secţia de pompieri Negreşti Oaş care au urmat cursuri de pregătire în domeniu şi care lucreaza pe cele 6 ambulanţe, fiind astfel la dispoziţia sătmărenilor în fiecare zi.

Până în 30 iulie acest serviciu a participat la un total de 64.413 intervenţii. Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare Satu Mare doreşte să fie un sprijin pentru sătmăreni, să completeze serviciile medicale deja existente şi să ofere o nouă dimensiune noţiunii de paramedic.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with