Image 1
Image 2

AMENZI

Câți sătmăreni au sunat abuziv la 112 în minivcanța de Crăciun?

În perioada minivacanței prilejuite de sărbătoarea de Crăciun, polițiștii sătmăreni au luat toate măsurile necesare pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pe raza întregului județ.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Astfel, peste 420 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au acționat, în perioada 22-26 decembrie 2023, pentru ca întreaga comunitate sătmăreană să se bucure în liniște de sfintele sărbători.
Ca urmare a activităților întreprinse în perioada susmenționată, polițiștii sătmăreni au aplicat aproximativ 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei.

 

Polițiștii de ordine publică, alături de cei din celelalte structuri ale inspectoratului au acționat prompt pentru respectarea de către comunitate a normelor de conviețuire socială, privind prevenirea și combaterea cerșetoriei și a fenomenelor care generează insecuritatea stradală, în zonele cu risc criminogen ridicat, fiind totodată operativi în aplanarea oricăror evenimente.

 

Astfel, în urma activităților desfășurațe, polițiștii au aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 34.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 61 din 1991.

 

Polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ pentru supravegherea, fluidizarea și controlul traficului rutier, precum și pentru prevenirea accidentelor rutiere.

 

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au aplicat peste 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, luând totodată măsura complementară de reținere a 32 de permise de conducere, dintre care 10 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 7 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

 

Și în această perioadă, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități specifice, în baza planului de acțiune ,,Foc de artificii 2023”, pentru prevenirea și combaterea săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

Astfel, polițiștii au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani, toate din județul Satu Mare, care ofereau spre vânzare publicului larg diverse articole pirotehnice, fără respectarea normelor legislative, în materie.

 

Astfel, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării peste 240 de articole pirotehnice.

 

În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

 

În perioada susmenționată, polițiștii sătmăreni au răspuns la 228 de apeluri, efectuate la numărul unic de urgență 112.

 

Pentru apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, pentru apelare abuzivă.

 

CITEȘTE ȘI: Bărbat 45 de ani din Borşa, călcat de propria maşină în timp ce urca pe Vf. Cercănel

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

IFPLUS POMI

Din dragoste pentru nepoţica ei, sătmăreanca Mariana Cordoş a scris două volume de poveşti

Într-o pitorească căsută cu lavandă din localitatea Pomi a avut loc duminică după amiaza o lansare de carte cu totul specială. Cărţile pentru copii au de bună seamă un farmec aparte,...

This content is for IZ Plus Lunar, IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si Tiparit si PDF Lunar, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ <35, IZ PLUS ANUAL, and IZ PLUS 3 LUNI members only.
Log In Join Now