Image 1
Image 2

Câțiva morți și zeci de răniți după ce un bărbat înarmat a deschis focul de pe acoperișul Universității de Arte din Praga

Mai multe persoane au murit și zeci au fost rănite după ce un bărbat înarmat a deschis focul pe un acoperiș din apropierea unei universități de arte din Praga.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Omul înarmat cu o „arma lungă de foc” a deschis focul asupra mulțimilor de pe un acoperiș de deasupra pieței Jan Palach din orașul vechi al orașului, în apropiere de celebra Universitatea Charles.

Publicului li s-a spus să părăsească zona și să rămână în casă în timp ce poliția se ocupă de incident.

„Întreaga clădire este în prezent evacuată și există mai mulți morți și zeci de răniți la fața locului”.

 

 

Poliția înarmată este văzută pe balconul Universității Charles din centrul Praga, pe 21 decembrie 2023.

 

„Îndemnăm cetățenii să nu rămână în imediata apropiere și să nu-și părăsească casele”.

11 persoane au murit, a informat presa locală, în timp ce alte zeci au fost duse de urgență să primească îngrijiri medicale de urgență. Serviciile de salvare nu au confirmat încă decesele.

 

 

În mijlocul haosului și devastării, oamenii din interiorul clădirii în care trăgea bărbatul înarmat au fost fotografiați ieșind dintr-o fereastră pe un pervaz de pe partea laterală a clădirii pentru a găsi siguranță.

 

 

Alții de la fața locului au postat pe rețelele de socializare imagini cu ei ascunși în interiorul clădirii pentru a găsi refugiu, formând baricade la ușile sălii de clasă.

 

 

Presa cehă a raportat că bărbatul înarmat a murit în urma împușcăturii – așa cum localnicii au raportat că a căzut de pe acoperiș.

„Atacatorul a fost eliminat!”, a confirmat poliția câteva minute mai târziu, în urma scenelor îngrozitoare cu turiști și rezidenți care fugeau de la fața locului în timp ce răsunau focuri de armă.

 

Cei din interiorul clădirii de lângă Piața Jan Palach din orașul vechi din Praga au urcat pe ferestre pentru a fugi de bărbatul înarmat. Imagine: Twitter

Potrivit poliției și serviciilor de urgență, atacatorul a ucis zece persoane în fața clădirii principale a Facultății de Arte de la Universitatea Charles din centrul orașului, iar alte zeci de persoane au fost rănite, cel puțin nouă dintre ele grav. Poliția din Boemia Centrală a început căutarea unui tânăr născut în 1999. Se bănuia că studentul a fost implicat în moartea violentă a tatălui său din Hostouň, la aproximativ 16 kilometri vest de capitală, și ar fi putut apoi să fi condus la Praga înarmat cu un pistol, o pușcă și explozibil.

 

Potrivit poliției, trăgătorul a fost „eliminat”. Potrivit primarului Praga Bohuslav Svoboda, atacatorul a fugit din clădirea universității și a murit. Potrivit declarațiilor neconfirmate ale martorilor de pe rețele, el s-a împușcat primul. Deocamdată, poliția nu a oferit alte informații.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

CONTROALE LA FRONTIERĂ

Zeci de fapte ilegale depistate

În data de 17.10.2023, prin punctele de frontieră din întreaga ţară, au trecut aproximativ 150.400 de persoane, atât cetăţeni români, cât şi străini, şi peste 43.900 de mijloace de transport, pentru a efectua formalităţile de control la intrare şi ieşire.