Image 1
Image 2

BENEFICIILE CEAIULUI

Ceaiul din coji de nucă îi ajută și pe bolnavii de ulcer

Ceaiul din coji de nucă îi ajută i pe bolnavii de ulcer
Deşi multă lume le consideră nefolositoare şi le aruncă, cojile de nucă au, datorită compoziţiei lor, câteva calităţi extraordinare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Nucile în general sunt de departe unul dintre cele mai benefice alimente pentru organismul nostru, iar cojile lor pot fi folosite într-o mulţime de tratamente naturiste.
Apreciate mai ales în alimentaţie, pentru miezul lor gustos şi hrănitor, nucile sunt şi remedii minunate pentru sănătate având mai multe substanţe nutritive decât carnea, laptele, ouăle şi de aceea, se recomandă în alimentaţia persoanelor cu distrofie alimentară, anemie, convalescenţă, epuizare nervoasă.

 

Bun pentru tratarea tusei

 

Cel mai cunoscut efect al ceaiului de nuci este acela că este bun pentru circulaţia sângelui deoarece contribuie la subţierea sângelui îngroşat. Aici mai adăugăm şi un altfel de preparat din coji de nucă, care ajută tot la subţierea sângelui şi anume maceratul de nuci. Se toacă mărunt coaja de la 14 nuci uscate şi se pune la macerat vreme de 2 luni jumătate cu 500 ml de ţuică (se poate folosi şi alcool alimentar sau votcă). Se ia câte o lingură de macerat, dimineaţa pe stomacul gol, pentru curăţarea vaselor de sânge, tromboză, chisturi, depuneri de săruri, tumori sau mastopatie fibromatoasă. Ceaiul de coji de nucă ajută şi la întărirea stomacului, îmbunătăţirea funcţiei ficatului şi tranzitului intestinal, la tratarea incontinenţei urinare sau a infecţiilor cu streptococi, stafilococi, sifilis sau micoze.

 

Ceaiul din coji de nuci este de asemenea un bun remediu pentru persoanele care vor să scape de tuse. O mână de coji de nucă se fierb în apă până dau în clocot. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, neîndulcit, îndulcit cu miere simplă sau cu miere cu lămâie.
O altă reţetă pentru tratarea tusei constă în prepararea unui sirop din coji din nuci, care este la fel de eficient. Se sparg uşor cu ciocanul 10 nuci (doar cât să obţineţi o mică fisură) şi se pun la fiert în jumătate de litru de apă. Se mai adaugă 10 linguri de zahăr şi se lasă să fiarbă la foc mic până capătă consistenţa şi culoarea siropului. Acest sirop este foarte bun pentru creşterea imunităţii, pentru răceală şi tuse.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with