Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

TRAGEDIE ÎN ITALIA

Cel puţin 21 de morţi în Veneţia după ce un autobuz s-a prăbuşit de pe un pod

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)
Tragedie în Veneţia, cel puţin 21 de persoane şi-au pierdut viaţa, printre care doi copii, după ce un autobuz cu turişti s-a prăbuşit de pe un pod.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Printre victime se află patru cetăţeni români, toţi decedaţi, informează Ministerul Afacerilor Externe. Anchetatorii nu ştiu deocamdată cauzele producerii accidentului.

Turişti români printre victime

Marţi seara, o tragedie cumplită s-a abătut asupra oraşului Veneţia din nord-estul Italiei. Un autobuz care transporta turişti a căzut de pe un pod şi a luat foc, potrivit autorităţilor locale. Bilanţul provizoriu indică cel puţin 21 de morţi şi aproximativ 20 de răniţi, mulţi dintre ei sunt în stare gravă.

Guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia, a declarat că este vorba despre o “tragedie de proporţii enorme”. Printre victimele acestei tragedii se numără turişti români, ucraineni, germani şi francezi. De asemenea, se cunosc cazuri de turişti croaţi printre răniţi.

Accidentul a avut loc în apropierea localităţilor Mestre şi Marghera, între cele două oraşe terestre care fac parte din Veneţia şi au vedere la faimoasa lagună. Autobuzul, care efectua o navetă între centrul istoric al Veneţiei şi un camping de pe continent, a căzut de pe un pod şi a luat foc.

Cauzele exacte ale accidentului sunt încă sub investigaţie. Printre victime se află şi minori, iar identificarea persoanelor decedate era în curs.

Doi copii şi doi adolescenţi figurează printre răniţi, dintre care cinci se află în stare “foarte gravă”.

Mesaje de condoleanţe

Liderii lumii au transmis mesaje de condoleanţe. Preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au transmis condoleanţe familiilor victimelor şi răniţilor. Premierul italian, Giorgia Meloni, a menţionat că urmăreşte evoluţia situaţiei şia transmis condoleanţe.

Preşedintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe.

“Sunt profund întristat de teribilul accident din Mestre, Italia. Sincere condoleanţe familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică celor răniţi. Suntem alături de toţi cei afectaţi în aceste momente dificile”, a scris preşedintele Iohannis, miercuri, pe Twitter.

Zi de doliu în Veneţia

Primarul Veneţiei a decretat zi de doliu în semn de omagiu pentru victimele acestui accident cumplit, iar steagurile clădirilor oficiale din regiunea Veneto au fost coborâte în bernă. Familii întregi şi-au pierdut persoanele dragi.

Autobuzul transporta circa 40 de turişti italieni şi străini care tocmai vizitaseră centrul istoric al Veneţiei şi se întorceau la campingul unde erau cazaţi, cu puţin înainte de ora 20.

“Autobuzul s-a răsturnat. Impactul a fost teribil pentru că a căzut mai bine 10 metri”, a declarat comandantul pompierilor din Veneţia, Mauro Luongo, jurnaliştilor prezenţi la faţa locului. Sunt mai multe ipoteze.

“Ipoteza principală în acest moment este că şoferul autobuzului (…) s-a simţit rău”, a explicat preşeditele regiunii, Luca Zaia.
Aseară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat că printre victimele accidentului se află patru români, toţi decedaţi.
“MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat şi la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsufleţite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenţei consulare specifice în astfel de situaţii.

Ambasada României la Roma şi Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autorităţile locale şi vor acorda întregul sprijin, în limita competenţelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.” se arată într-un comunicat al ministerului.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns