Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

COLABORARE INTERNAȚIONALĂ

MJSM, în Forumul Internațional Muzeal Permanent

Muzeul Județean Satu Mare a semnat un parteneriat de asociere cu Asociația "Muzeele în aer liber din arealul Carpaților”, pentru organizarea Forumului Internațional Muzeal Permanent „Spațiul muzeal modern și provocările de azi”.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Evenimentul s-a desfășurat luni, 4 decembrie 2023, la sediul Muzeului Județean Satu Mare, iar instituția de cultură sătmăreană a fost reprezentată de către dr. Liviu Marta, director general, iar Asociația „Muzeele în aer liber din arealul Carpaților”, a fost reprezentată de către directorul Muzeului Arhitecturii și Civilizației Populare Ujgorod (Ucraina), dr. Vasyl Kotsan.

 

 

Acest forum este o platformă deschisă de comunicare privind problemele actuale ale activității muzeale, protejarea moștenirii culturale, comunicarea muzeală, schimbul de practici, inițiative și propuneri, implementarea proiectelor comune.

 

 

Muzeul Județean Satu Mare, având o bogată experiență în cooperarea cu muzeele din Ucraina, se alătură cu încredere acestei inițiative și se bucură de oportunitatea de a avea noi parteneri și o nouă cooperare internațională”, a declarat conducerea Muzeului Județean Satu Mare.

 

 

Fondatorii Asociației sunt muzeele în aer liber din Cernăuți, Lviv și Ujgorod. Cu sprijinul și asistența partenerilor din România, Polonia și Slovacia, în luna mai a acestui an s-a desfășurat primul Forum Internațional al Muzeelor în orașul Cernăuți.

 

 

Un eveniment științific similar va avea loc în iunie 2024 în orașul Ujgorod, regiunea Transcarpatia, Ucraina.

Drumul colaborărilor culturale dintre județul Satu Mare și Ucraina a fost deschis în urmă cu mai bine de 20 de ani, de către specialiștii Muzeului Județean Satu Mare.

 

 

Pe parcursul a două decenii, Muzeul Județean și-a extins conlucrările cu instituții de cultură și învățământ din Ucraina, organizând în comun numeroase activități prin care istoria, cultura și patrimoniul celor două țări a fost cercetat și promovat, tipărindu-se numeroase volume în diferite limbi, itinerându-se expoziții comune și implementându-se proiecte finanțate din fonduri europene, în fiecare an.

Citește și:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with