Image 1
Image 2
Acasa

ALIMENTE NEPERISABILE

Cele mai bune cinci alimente neperisabile care pot potoli foamea rapid

Cele mai bune cinci alimente neperisabile care pot potoli foamea rapid
Alimentele neperisabile, cum ar fi conservele și fructele uscate, au o durată lungă de valabilitate și nu necesită refrigerare pentru a nu se strica.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În schimb, acestea pot fi depozitate la temperatura camerei, cum ar fi într-o cămară sau în dulap.

Acestea au nenumărate avantaje, putând să-ți asigure o masă rapidă și sățioasă. Le poți pregăti rapid în cuptorul cu microunde, pe o plită cu sursă de alimentare electrică sau chiar și pe un aragaz mobil. Când nu știi ce să mănânci pentru a-ți potoli foamea sau când ai nevoie de o gustare rapidă, aceste alimente pot fi soluția. Iată cinci dintre cele mai întâlnite și cele mai bune alimente de acest tip.

1. Fasolea uscată și conservele de fasole
Cu o durata lungă de valabilitate și conținut ridicat de nutrienți, fasolea uscată și conservele sunt alegeri inteligente de alimente neperisabile. Boabele din conserve se pot păstra la temperatura camerei timp de 2-5 săptămâni, în timp ce fasolea uscată poate rezista peste 10 săptămâni. De fapt, un studiu a constatat că fasolea pinto negătită a fost păstrată până la 30 de ani și apoi a fost considerată comestibilă de 80% dintre persoanele care au gustat-o.

2. Unturile de nuci sau alte semințe
Untul de nuci este o gustare rapidă, cremoas[, bogată în nutrienți și delicioasă. La fel este și cel de arahide. Deși temperaturile de depozitare pot afecta durata de valabilitate, untul de arahide comercial poate rezista până la 9 luni la temperatura camerei. Untul de arahide natural, care nu conține conservanți, durează până la 3 luni la 10 grade și doar o lună la 25.

3. Fructe și legume uscate
Deși majoritatea fructelor și legumelor proaspete au un termen scurt de valabilitate, produsele uscate sunt considerate neperisabile. Când se păstrează corect, majoritatea fructelor uscate pot fi păstrate în siguranță la temperatura camerei până la 1 an, iar legumele uscate pot fi păstrate aproximativ jumătate din acest timp.

 

4. Conserve de pește și păsări de curte
Deși peștele proaspăt și păsările de curte sunt ambalate și tratate în conservanți, acestea sunt foarte perisabile. Însă unele conserve pot fi păstrate în siguranță, fără a fi ținute în frigider, pentru perioade îndelungate – până la 5 săptămâni la temperatura camerei.
Tonul și alte produse, spre exemplu, fructele de mare sunt, de asemenea, neperisabile, dacă sunt mai ales afumate. În conservă, acestea au o perioada de valabilitate de până la 18 săptămâni.

5. Nuci și semințe
Nucile și semințele sunt foarte bogate în nutrienți și pot fi extrem de nutritive. Acestea sunt și favorizate de excursioniști pentru gustări bogate în calorii. Asta tocmai deoarece ele pot fi ținute în rucsac sau oriunde, fără să se strice pe termen lung. În medie, nucile rezistă aproximativ 4 luni atunci când sunt păstrate la temperatura camerei sau la aproape 20, deși perioada de valabilitate variază foarte mult între soiurile de nuci.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Cart