Image 1
Image 2

PARLAMENTUL EUROPEAN

Charles Michel: Am decis să candidez

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat  că va candida la alegerile pentru Parlamentul European.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Într-un interviu acordat ziarului belgian De Standaard, președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat  că va candida la alegerile pentru Parlamentul European din iunie 2024 și că își va părăsi postul curent cel mai târziu la jumătatea lunii iulie, în cazul în care va fi ales.

Am decis să candidez la alegerile europene din 2024“, a spus Michel în interviu.

 

 

 

 

Cu o carieră politică solidă, Charles Michel, în vârstă de 48 de ani, a fost prim-ministru al Belgiei în trecut și a preluat funcția de președinte al Consiliului European la sfârșitul anului 2019.

 

 

 

 

În ceea ce privește succesiunea, Michel a afirmat că Consiliul European poate anticipa procesul și poate numi un succesor până la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie. Această decizie ar permite o tranziție lină în conducerea Consiliului European în cazul alegerii lui Charles Michel în Parlamentul European.

 

 

 

Charles Michel va deschide lista partidului său, Mouvement Reformateur, un partid de centru-dreapta din Belgia.

 

 

Anunț vine în contextul în care partidele politice din întreaga Europă se pregătesc pentru alegerile europene din iunie, iar schimbările la nivelul liderilor pot influența direcția și politica Uniunii Europene.

 

 

 

Pentru România, anul 2024 aduce o serie de evenimente politice majore.  Prima rundă de alegeri va fi reprezentată de scrutinul pentru Parlamentul European, programat să aibă loc în luna iunie. Urmează apoi alegerile locale și cele generale, în timp ce la finalul anului românii vor fi chemați să-și aleagă și un nou președinte.

 

Asta înseamnă că, în iunie 2024, România îşi alege cei 33 de europarlamentari, aceştia urmând a ne reprezenta la Parlamentul European. Cei 33 de europarlamentari sunt aleși prin vot universal direct de către toți cetățenii UE înregistrați pe listele electorale și având vârsta de peste 18 ani.

 

 

CITEȘTE ȘI:Patru alegeri, zece buletine de vot

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with