Image 1
Image 2

CONT BLOCAT

Cine a furat pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar?

Pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare a fost piratată. Practic, contul IȘJ SM nu mai este utilizabil din data de 26 octombrie, de când a fost postat ultimul eveniment de către informaticienii instituției publice.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Fotografia de copertă a fost schimbată de către atacatori la data de 15 noiembrie, la fel și cea de profil. Ambele imagini fac referire la inteligența artificială, iar noua denumire a contului este App-Pro Editor.

 

Nu se știe cine a piratat pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, după cum au menționat reprezentanții instituției, însă nu este primul incident de acest gen petrecut în județul nostru, cu o instituție publică.

 

Cel mai probabil nici nu se va putea afla cine este autorul “furtului” paginii de pe site-ul de socializare, după cum spun informaticienii IȘJ care se ocupă de caz.

 

 

Aceștia încearcă acum să transfere datele și fotografiile anterior publicate pe o pagină nouă, însă este vorba despre o muncă imensă, luând în calcul sutele de evenimente publicate cu tot cu articole sau comunicate.

 

 

Nu există o politică de raportare a conturilor piratate

 

 

Politica de Facebook referitoare la raportarea paginilor hackuite nu prezintă interes pentru Metal, iar informaticienilor instituției nu le rămâne decât să refacă pagina întocmai.

 

 

“Pagina de Facebook acum o refacem, colega Sanda Rațiu se ocupă, pentru că, dacă luăm în considerare politicile Facebook, șansele de a o recupera sunt nule. A fost practic furată, să zic așa, să folosesc un termen mai puțin de specialitate, modificată denumirea, poza de profil și poza de copertă, și a fost inserat un link către un site care nu este de încredere. Eu zic că este vorba despre un site malițios. Nu este recomandat să se dea click pe el”, a declarat un  inspector consilier din cadrul IȘJ.

 

În ediția tipărită din data de 23 noiembrie aflați întreaga declarație a inspectorului școlar responsabil cu remedierea situației.

 

Inspectorul școlar a mai menționat faptul că s-a încercat raportarea vechii pagini cu noua denumire, dar este foarte dificil de rezolvat problema existentă, pentru că nu este pus la dispoziția utilizatorilor un formular de raportare a paginilor furate și care conțin link-uri către site-uri malițioase.

 

 

Eforturi suplimentare a inspectorilor pentru a recupera toate postările și datele

 

 

Inspectorul a declarat și că cei de la Meta nu sunt interesați de asemenea situații, doar de vânzările neautorizate și limbajul violent, sau instigarea la ură.

 

 

Hackuirea paginii de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare presiune un efort considerabil din partea inspectorilor implicați, pe care desigur că nu și l-ar fi dorit în această perioadă, pentru că volumul de muncă este destul de însemnat.

 

Cert este că pagina trebuie reabilitată, spre buna informare a tuturor celor interesați, fie elevi, părinți sau profesori.

 

Citește și:

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with