Image 1
Image 2
Acasa

CRUCEA ROȘIE ȘI DSP

Elevi de la Stanca, Slavici și Eminescu, alături de voluntarii Crucii Roșii la marșul antifumat

Zeci de sătmăreni s-au alăturat Organizației Crucea Roșie Satu Mare la acțiunea inițiată împotriva fumatului. Elevii de la colegiile naționale Mihai Eminescu, Doamna Stanca și Ioan Slavici au militat pentru ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… prevenirea consumului de tutun, dar și spre a-i informa pe sătmăreni asupra efectelor nocive pe care le au țigările.

 

17 noiembrie este și Ziua Mondială de Luptă Împotriva Fumatului, iar Crucea Roșie Satu Mare, prin Rodica Borlan, a derulat diferite activități prin care s-a putut depista gradul de dependență de nicotină al sătmărenilor interesați de acest aspect.

 

 

Activitatea de vineri s-a derulat în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Satu Mare, iar pregătirile au constat în cel puțin trei întâlniri cu voluntarii și elevii celor două instituții de învățământ menționate. Fiecare tânăr implicat a putut să vină cu idei, astfel încât creativitatea să fie pusă în valoare.

 

 

Și așa a fost. Pentru un mai mare impact al marșului unul dintre voluntari s-a costumat în “Moartea cu coasa”, alți patru au cărat un sicriu căptușit cu pachete de țigări, iar mai multe tinere au avut asupra lor fire uriașe de țigări, inscripționate cu diferite mesaje de impact.

 

 

Voluntarele au avut asupra lor și bomboane, iar în timpul traseului le-au împărțit sătmărenilor care au dorit să lase de-o parte țigara pe care o aveau aprinsă.

 

 

Mesajul a fost adresat în special tinerilor

 

 

Deși vremea nu a fost tocmai potrivită pentru acest gen de activitate, zeci de sătmăreni s-au alăturat inițiativei Crucii Roșii, mărșăluind prin Centrul Nou al municipiului Satu Mare.

 

 

“Scopul principal este ca tinerii să înțeleagă că nu trebuie să se apuce să consume produse din tutun. Noi, voluntarii de la Crucea Roșie am adunat și foarte multe informații în timpul în care ne-am pregătit pentru marș, iar cei care conștientizează cel mai mult sunt tinerii direct implicați în organizarea acestui eveniment de prevenire.

 

Îmi place foarte mult că la această activitate am arătat, încă o dată, că suntem solidari și uniți”, a declarat Riana Maria Burta, voluntar al Crucii Roșii și coordonator al marșului.

 

 

Aceasta a declarat că din interiorul organizației non-guvernamentale s-au implicat aproximativ 50 de persoane, iar pe parcursul marșului au mai venit alte câteva zeci de sătmăreni și elevi de la instituțiile de învățământ anterior menționate.

 

Citește și: https://informatia-zilei.ro/mars-lgbtqia-dupa-bucharest-pride-becali-va-duce-preoti-sa-sfinteasca-calea-victoriei/

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with