Image 1
Image 2

DISTRACȚIE, COLABORARE, ÎNVĂȚARE

Cine sunt seniorii care se ocupă de copiii Centrului de Zi “Sfânta Tatiana”?

Voluntarii seniori care însuflețesc proiectul "Generații", susținut de Fundația Regală Margareta a României sunt foarte dedicați și implicați în tot ceea ce înseamnă activități recreative pentru copiii care frecventează Centrul de Zi al Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului din municipiul Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ei sunt cei care îi coordonează pe micii beneficiari ai organizației non-profit, dovedindu-se a fi foarte dedicați când vine vorba de a le fi alături în orice moment. Copiii îi îndrăgesc și apreciază foarte mult timpul petrecut cu ei, indiferent că au parte de atelierele de creație, de pictură pe sticlă, sau de cele intitulate sugestiv “Bucuria Jocului”, “Ecologizarea de azi, sănătatea de mâine”, “Micii dănțăuși”, “Povești cu tâlc”, “Rețetele Bunicii”, “Școala e șansa mea!”.

 

Bucurie de ambele părți 

 

Copiii îndrăgesc aceste activități tocmai pentru că au parte de implicarea unor voluntari implicați și dedicați lor.
Este vorba despre activități frumoase, unele pe care Asociația le continuă din anii anteriori, dar sunt și câteva ateliere noi. Întâlnirile dintre seniori și copii nu fac decât să aducă multă bucurie de ambele părți.

 

Activitățile din cadrul atelierului “Bucuria jocului” aduc împreună prietenii, creează legături și stimulează colaborarea, concurența sănătoasă și creativitatea. Sub îndrumarea domnului Ghiță Pop, totul este mai amuzant și plin de sens. Experiența dânsului îi ajută pe copiii să învețe jocuri foarte diverse, de la scrabble, la domino, de la cărți, la jocuri de strategie și construcții.

 

 

Cuvintele de ordine ale întâlnirilor sunt: Ne distrăm, colaborăm, învățăm!
Prin atelierul “Micii dănțăuși”, copiii continuă să învățe pași de dans. Întotdeauna repetițiile încep cu o Brașoveancă, dar, de fiecare dată, instructorul Nicolae Miclăuș mai adaugă pași noi, iar copiii se străduiesc să le iasă cât mai bine.

 

La Atelierul de pictură pe sticlă, domnul Tompoș îi supraveghează cu atenție pe copii, care deja au deprins tainele acestei arte și acum o aprofundează.
În ceea ce privește Atelierul de creație,

doamna Doina a renunțat deocamdată la croșetat, fiindcă cei mici se pregătesc intens pentru campania de Mărțișor și podoabele trebuie să fie gata cât mai curând. Așa că au trecut la confecționat mărțișoare, pentru toate gusturile.

 

Servicii de specialitate pentru cei aflați în nevoie

 

De altfel, Centrul de zi “Sfânta Tatiana” oferă celor mici nenumărate posibilități de a se dezvolta, de a învăța lucruri noi, de a socializa, dar și ajutor la teme și pentru a învăța lecțiile de la școală. Misiunea voluntarilor de aici este de a asista și educa acei copii care provin din medii defavorizate, cu scopul prevenirii abandonului școlar și al unei bune integrări în societate, respectiv asistarea și sprijinirea părinților în vederea creării unui climat familial propice dezvoltării armonioase a copiilor.

 

 

Serviciile de specialitate pe care le oferă Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului sunt: consiliere psihologică și sprijin pentru părinți și copii; educație parentală, în vederea prevenirii separării copilului de familie; program de ajutor la teme: “Școala e șansa mea”; activități creative și recreative cu copiii (excursii, tabere, concursuri sportive); sprijin material pentru familii și copii, constând în alimente, rechizite, mobilier, electrocasnice, îmbrăcăminte și încălțăminte.

 

Informații suplimentare despre activitatea organizației non-profit, precum și despre modalitățile prin care puteți face donații, ori sa deveniți voluntari, se obțin la telefonul 0740799622, Marinela Gliga.

 

Citește și:

Suma de 20.000 de lei a ajuns la beneficiarii Centrului de Zi Sfânta Tatiana

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with