Image 1
Image 2

ȘEDINȚĂ DE GUVERN

Ciolacu: Interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare

Premierul Marcel Ciolacu
Interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare, a spus premierul Marcel Ciolacu...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…. în debutul ședinței de guvern de vineri, 16 februarie. Miercuri și joi, premierul împreună cu mai mulți miniștri au efectuat o vizită de lucru în Italia.

 

 

 

Interesul companiilor italiene pentru România a fost unul deosebit de mare. Într-adevăr, este o miză uriașă. Investim peste 20 de miliarde de euro până în 2030 în infrastructura de transport, 13 miliarde pe zona rutieră și 7 miliarde în cea feroviară. Ştim cu toții, astfel de investiții în infrastructură, dar și în educație și sănătate, îi pot determina pe românii plecați la muncă în străinătate să se întoarcă acasă.
Tot legat de infrastructură, azi se mai semnează un contract de lucrări la un lot de pe Autostrada Unirii A8 de 30 de kiloemtri”, a declarat premierul Ciolacu în debutul ședinței de guvern.

 

 

 

 

De asemenea, șeful Executivului a anunțat că România a atras, în premieră, 2 miliarde de euro din emiterea de obligațiuni verzi.

Am înțeles de la domnul ministru Boloș că România a atras, în premieră, 2 miliarde de euro din emiterea de obligațiuni verzi, bani cu care putem finanța inclusiv proiecte precum tronsoane de metrou sau căi ferate integral electrice”, a adăugat premierul.

 

 

 

În plus șeful Executivului a anunțat că devin funcționale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană.

Azi mai rezolvăm una dintre solicitările esențiale ale transportatorilor: devin funcționale benzile dedicate vehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană. De ieri s-a deschis circulația pe o asemenea bandă în Vama Calafat, iar de azi la Nădlac 2 și Borş 2. Urmează și Vama Giurgiu în curând, iar astfel transportatorii noștri vor avea prioritate în fața transportatorilor din Ucraina sau Turcia”, a mai spus Cioacu.

 

 

CITEȘTE ȘI;Ciolacu: România şi Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with