Image 1
Image 2

ÎNCEARCĂ REȚETA

Ciorbă de varză cu afumătură sau Zamă de curechi cu afumătură

Rețeta de ciorbă de varză dulce cu afumătură este o rețeta veche ce păstrează multe amintiri din copilărie. Mie îmi place să-i spun Zamă de curechi cu afumătură exact așa cum îi spunea și bunica mea. Tradițională în Ardeal, deosebit de gustoasă și consistentă cu miresme apetisante poate să țină loc și de felul doi atunci când timpul este limitat și trebuie să pregătim ceva pentru prânz.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente necesare: o varza de aproximativ un kilogram, 200 grame de carne afumata sau oase, o ceasca de smantana, condimente

 

Modul de preparare: varza se taie marunt, la fel si afumatura. Dupa ce a fost bine spalata si desarata, afumatura se pune la fiert in apa putina. In functie de preferinta se poate arunca prima apa, dupa care se repune la fiert. Cand afumatura este fiarta aproape de tot se adauga varza si se lasa impreuna la fiert. Se condimenteaza dupa gust. Dupa luarea de pe foc se poate consuma cu sau fara adaos de smantana.

 

Pofta bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

POFTĂ BUNĂ

Ciuperci umplute la cuptor

Ciuperci umplute la cuptor puteți pregăti oricând veți avea poftă de un aperitiv sau o gustare caldă. Nouă ne plac foarte mult ciupercile și le consumăm destul de des. Acestea sunt bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, iar substanțele nutritive conținute de acestea ajută sistemul imunitar.
Sunt sățioase, așa că le putem introduce în meniul nostru și atunci când suntem la dietă.

REȚETE ROMÂNEȘTI

Fasole bătută cu ceapă călită sau cârnați prăjiți

Fasolea a devenit cunoscută în Europa începând cu secolul al XVI-lea. A fost adusă pentru prima dată în europa de către spanioli şi portughezi de pe platourile înal­te ale Americii Centrale şi de Sud, unde triburile de tolteci şi azteci au cultivat-o şi folosit-o în hrana lor încă din timpurile străvechi. Fasolea care era cultivată în Peru şi Mexic, era urcătoare şi avea seminţele mari, de culoare închisă. Adusă mai întâi în Spania, s-a extins repede pe continent, mai întâi în Peninsula Iberică apoi în țările din nordul Europei. În România ea a fost adusă în secolul al XVIII-lea.