Asculta acest articol
Pentru 6 porţii aveţi nevoie de următoarele alimente şi cantităţi: 500 grame de linte, 20 ml oţet, 1 ceapă, 150 grame costiţă afumată, 60 de grame de usturoi, 15 grame sare, un praf de cimbru.
Mod de pregătire: se alege lintea, se spală şi se lasă într-un vas cu apă caldă 8-10 ore după care, împreună cu 2 litri de apă, se pune la fiert. Prima apă (după câteva clocote) se aruncă înlocuindu-se cu alta în care se adaugă sarea. Când este aproape fiartă se pune ceapa şi usturoiul tocate mărunt precum şi costiţa tăiată feliuţe şi rumenită. Când usturoiul şi ceapa s-au înmuiat, ciorba este gata. Se serveşte cu oţet (după gust) şi cimbru verde tocat fin sau uscat.
Poftă bună!
Fii primul care comentează