Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

VISCOL ȘI NINSORI

Circulație în condiții de iarnă în 12 județe, inclusiv în Maramureș

Vizibilitatea redusă a cauzat deja mai multe accidente în țară, care au dus la blocarea traficului rutier în mai multe județe.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Vizibilitatea redusă a cauzat deja mai multe accidente în țară, care au dus la blocarea traficului rutier în mai multe județe.

 

Circulația a fost îngreunată sau chiar blocată în unele județe din estul țării, până la interventia autorităților. Zăpada și viscolul puternic au dus la crearea unor condiții grele de trafic pentru șoferi din Iași, Botoșani, Neamț, Vrancea sau Galați.

 

Ninge viscolit în estul și sud estul țării, iar drumarii au ieșit pe șosele încă de azi-noapte. Viscolul și zăpada au făcut zadarnică intervenția lor, iar pe aproape toate șoselele stratul de zăpadă este de 3-5 centimetri.

 

Situația este gravă în județele aflate sub cod galben de ninsori și viscol. Meteorologii spun că valorile termice ar urma să scadă până la -20 de grade Celsius.

 

În zonele în care a fost emis cod galben de ninsori, câțiva șoferi au rămas înzăpeziți. Vrancea este una dintre cele mai afectate regiuni. Pentru acest județ, meteorologii au anunțat lapoviţă, ninsoare și viscol puternic. De altfel, pe unele drumuri din regiune se circulă cu dificultate.

 

Autoritățile au mobilizat până la această oră peste 40 de utilaje cu lamă.
De asemenea, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile judeţene din Vaslui, iar DJ 244A este blocat de zăpada viscolită şi vântul care suflă cu o viteză de 80 km/h, la ieşirea din Roşieşti către Vutcani.

 

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui, din cauza viscolului traficul va fi restricţionat pe DJ 244K, sectorul Tanacu-Bălţaţi.

 

 

Încă de luni dimineață, meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt, polei şi ninsori în Moldova, valabilă până marţi dimineaţa. În noaptea de marţi spre miercuri va fi ger în nord, centru şi est, cu minime termice de până la -20 de grade. Pe alocuri se va depune polei. Vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 55- 70 km/h.

 

Citește și:

EXCLUSIV: La Săliștea de Sus, un tânăr băut a derapat pe polei și s-a izbit de o mașină care circula regulamentar

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns