Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ciulama oltenească de ciuperci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1 kg de ciuperci (folosiți ciuperci de pădure numai dacă le cunoașteți foarte bine, sau ați consultat un specialist), un pahar mare cu lapte, 100 g de ulei, sare, piper, usturoi, o lingură de făină, smântână după gust

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine, se curăță, se taie în felii subțiri. Se călesc într-un vas cu 100 g de ulei (sau unt) aproximativ 5 minute, după care se acoperă vasul și se lasă la înăbușit, adăugând din când în când puțină apă, până se fierb ciupercile (circa 20 de minute). Când ciupercile sunt bine fierte, se adaugă o lingură de făină, un pahar mare cu lapte, sare, piper, usturoi, după gust, și se mai fierb circa 3-5 minute, până când toată compoziția se îngroașă. Se servește cu mămăliguță, stropită cu smântână, sau feliuțe de mămăligă prăjită puțin la grătar.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REȚETE DE POST

Salată sârbească

Cartofii sunt cele mai populare legume. Plini de carbohidrați, proteine, calciu, fibre și nu în ultimul rând… vitamina C, cresc activitatea cerebrală și provin boliile cardiovasculare.Dar vorbele “se duc”, noi trebuie să trecem la”fapte” și anume să căutăm tot mai multe rețete și modalități de a consumă această legumă. Vom face o salată de cartofi, care va fi mai mult de post, gândindu-ne bineînțeles la sănătate și la modul cum îi vom pregăti.

Macaroane cu sunculita

Macaroane cu şuncă la cuptor

Rețeta de macaroane cu șuncă și cașcaval, originară din influențe italiene, franceze și central-europene, combină paste, șuncă afumată, cașcaval și smântână, rezultând un preparat simplu și savuros, adaptat specificului românesc.