![](https://assets.sitespeaker.link/embed/skins/default/play-icon.png)
Ingrediente:
1 kg de ciuperci (folosiți ciuperci de pădure numai dacă le cunoașteți foarte bine, sau ați consultat un specialist), un pahar mare cu lapte, 100 g de ulei, sare, piper, usturoi, o lingură de făină, smântână după gust
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine, se curăță, se taie în felii subțiri. Se călesc într-un vas cu 100 g de ulei (sau unt) aproximativ 5 minute, după care se acoperă vasul și se lasă la înăbușit, adăugând din când în când puțină apă, până se fierb ciupercile (circa 20 de minute). Când ciupercile sunt bine fierte, se adaugă o lingură de făină, un pahar mare cu lapte, sare, piper, usturoi, după gust, și se mai fierb circa 3-5 minute, până când toată compoziția se îngroașă. Se servește cu mămăliguță, stropită cu smântână, sau feliuțe de mămăligă prăjită puțin la grătar.
Fii primul care comentează