Image 1
Image 2

REȚETE DE POST

Salată sârbească

Cartofii sunt cele mai populare legume. Plini de carbohidrați, proteine, calciu, fibre și nu în ultimul rând… vitamina C, cresc activitatea cerebrală și provin boliile cardiovasculare.Dar vorbele “se duc”, noi trebuie să trecem la”fapte” și anume să căutăm tot mai multe rețete și modalități de a consumă această legumă. Vom face o salată de cartofi, care va fi mai mult de post, gândindu-ne bineînțeles la sănătate și la modul cum îi vom pregăti.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

1/2 kg de varză murată, 1 kg de cartofi, 2 mere, o ceapă roşie, 50 g ulei de măsline, zeama de la o lămâie, sare, chimen măcinat (dar se poate şi boabe întregi, după gust).

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în coajă, se curăţă şi se taie cuburi. Merele se curăţă de cocian, dar nu şi de coajă, se taie cubuleţe şi se stropesc cu zeama de lămâie, pentru a-şi păstra culoarea. Ceapa se feliază şi se amestecă toate ingredientele. În perioada verii, sau pentru persoanele care nu pot mânca varza murată, aceasta se poate înlocui cu roşii tăiate cubuleţe. Se adaugă uleiul şi se condimentează după gust. Se serveşte ca mâncare de sine stătătoare, sau ca garnitură la şuncă fiartă, sau piept de pui la grătar.

 

Citeşte şi:

Prăjitură cu mac și cartofi

 

Satu Mare: Şi cartofii se vor scumpi pentru că producţia a fost pe jumătate

 

Guvernul ungar plafonează preţurile la ouă şi cartofi

 

Cartofi scăzuţi, cu ciuperci

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Hønsekødssuppe ,supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, supă daneză de pui

Hønsekødssuppe, sau supa daneză de pui, este un fel de mâncare reconfortant, completat cu legume, chiftele mici și găluște, toate pline de arome proaspete de ierburi. Iată cum poți prepara această supă tradițională daneză acasă:

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Okonomiyaki: Omletă în stil japonez

Similar cu o omletă sau o clătită, okonomiyaki este un fel de mâncare japonez extrem de popular. Aluatul se face cu ouă, făină, apă, igname ras și varză mărunțită. În amestec sunt adăugate ocazional ingrediente suplimentare precum pește, fructe de mare, carne, legume sau brânză.