După o nouă şedinţă de 6 ore, care a început la 16.00 şi s-a terminat la 22.00, liderii Coaliţiei de guvernare au ajuns marţi, 20 aprilie, la un consens.
Au semnat un nou acord care prevede în principiu că premierul trebuie să se consulte cu liderii Coaliţiei înainte de a schimba un ministru iar “performanţa va fi evaluată periodic având ca reper programul de guvernare”. Un nou ministru al Sănătăţii va fi anunţat miercuri.
După şedinţa maraton au ieşit la scurte declaraţii Ludovic Orban, Dan Barna, Dragoş Tudorache, Florin Cîţu şi Kelemen Hunor.
„După două zile de discuţii serioase pe care le-am purtat, am convenit să semnăm o completare la acordul de coaliţie, care să aducă proceduri şi puncte de vedere care să ducă la creşterea încrederii între parteneri, la îmbunătăţirea mecanismelor de funcţionare a coaliţiei. Formaţiunile politice sunt conştiente de responsabilitatea pe care o au de a asigura buna guvernare a României. Cei care au pariat pe faptul că nu ne vom înţelege şi-au făcut iluzii, suntem o coaliţie bazată de încredere, pe solidaritate”, a spus Ludovic Orban, preşedintele PNL.
„Coaliţia PNL – USR-PLUS – UDMR a depăşit astăzi o situaţie delicată”, a completat Dan Barna, copreşedintele USR-PLUS.
„Am intrat în această discuţie în coaliţie cu nevoia şi încrederea că vom găsi soluţiile necesare pentru a asigura buna funcţionare a coaliţiei în continuare şi le-am găsit. Toate forţele politice prezente în această coaliţie s-au investit şi ele cu aceste soluţii. Ca urmare a înţelegerii din această seară, mâine vom face o propunere pentru un nou ministru al Sănătăţii, propunere pe care o veţi afla mâine dimineaţă”, a spus Dragoş Tudorache, europarlamentar USR-PLUS.
„Această coaliţie nu are alternativă şi mă bucur că am reuşit să ajungem la un consens în ceea ce priveşte continuarea guvernării. În acest act adiţional nu există lucruri extraordinare, extravagante. Sunt lucruri care vor asigura o funcţionare coerentă, decizii coerente în coaliţie, atât la nivel guvernamental, cât şi în Parlament şi câteva puncte accentuate din programul de guvernare, fără să adăugăm nimic la programul nostru de guvernare”, a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.
„Sunt bucuros că ne asumăm campania de vaccinare. De mâine vom avea un ministru al Sănătăţii care va avea susţinerea mea şi a cabinetului pe care îl conduc”, a spus premierul Florin Cîţu.
Liderii coaliţiei au refuzat să răspundă întrebărilor, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor aflaţi la Parlament.
Cine va fi noul ministru al Sănătăţii?
Cel mai probabil, ca ministru al Sănătăţii va fi propusă Ioana Mihăilă, medic din Oradea. În prezent, Ioana Mihăilă este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog şi a dezvoltat Clinica Medena din Oradea şi Beiuş. A candidat la Primăria Oradea din partea USR-PLUS.
“Dacă aceasta va fi decizia alianţei USR – PLUS ca Ioana Mihăilă să preia portofoliul, evident, îi voi oferi toată susţinerea mea. Nu numai a mea, ci a întregii echipe. Am intrat în politică eu şi colegii mei ca să facem o diferenţă, nu pentru o funcţie sau alta. Cu siguranţă voi pune umărul în continuare. Pentru cei care împărtăşesc valori ca adevăr, transparenţă, profesionalism, voi fi un partener”, a declarat în urmă cu câteva zile Vlad Voiculescu.
1 comentariu
Mizerabilii astia spun ca au semnat un acord dar credeti ca o sa-l si respecte ????. Ce o sa fie daca careva dintre acestia nu va respecta acordul ?…, se va destrama coalitia ?,.., o sa renunte la banii pe care-i iau si la afacerile mafiote murdare pe care le fac ?. Acesti puleticieni de 2 bani gauriti au un comportament jalnic si mincinos !!!. Noua ne spun un lucru iar in realitate fac exact pe dos !. Sunt niste mafioti neomarxisti imbecili protejati inca de autoritatile statului !.