Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Colegiul Național „Ioan Slavici” a marcat Ziua Limbilor Europene cu activități pe tema „Pacea prin diversitatea lingvistică”.

Colegiul Național „Ioan Slavici” a marcat Ziua Limbilor Europene cu activități pe tema „Pacea prin diversitatea lingvistică”.
Colegiul Național „Ioan Slavici” a sărbătorit Ziua Limbilor Europene prin activități educaționale axate pe tema „Pacea prin diversitatea lingvistică”, în care elevii au realizat afișe și au explorat citate în limba franceză despre pace, sub îndrumarea profesoarei Adriana Chioreanu.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În fiecare an, pe 26 septembrie, Colegiul Național „Ioan Slavici” se alătură celebrei sărbători a Zilei Limbilor Europene, inițiativă lansată de Consiliul Europei în 2001. Această zi este dedicată promovării diversității lingvistice și culturale, având ca scop principal încurajarea învățării limbilor străine pe tot parcursul vieții.

 

 

În acest an, tema propusă pentru celebrarea Zilei Limbilor Europene este „Pacea prin diversitatea lingvistică”. Această temă subliniază importanța comunicării și înțelegerii interculturale în construirea unei societăți pașnice, în care diversitatea este celebrată și respectată.

 

 

Elevii din clasele a IX-a A, a IX-a D, a IX-a C, a IX-a F și a XII-a C, sub îndrumarea doamnei profesoare Adriana Chioreanu, au participat activ la această inițiativă. În cadrul orelor de limba franceză, aceștia au realizat afișe creative și au căutat citate în limba franceză care să definească pacea în lume.

Activitățile desfășurate nu doar că le-au îmbogățit cunoștințele de limbă, dar au și stimulat reflecția asupra valorilor fundamentale ale societății moderne. Elevii au fost încurajați să exploreze diversele semnificații ale păcii și să înțeleagă cum diversitatea lingvistică contribuie la construirea unei lumi mai armonioase.

 

Sărbătoarea Zilei Limbilor Europene la Colegiul Național „Ioan Slavici” este un exemplu elocvent de angajament față de educație și diversitate culturală. Prin aceste activități, elevii nu doar că își dezvoltă abilitățile lingvistice, dar și capacitatea de a aprecia și respecta diferențele dintre culturi. Această abordare contribuie nu doar la formarea lor ca indivizi, ci și la construirea unei comunități globale mai unite și mai pașnice.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns