Image 1
Image 2
Acasa

COMEMORARE

Comemorare în grup: peste 45 de oameni de cultură sătmăreni au decedat în ultimul sfert de secol

Comemorare în grup: peste  45 de oameni de cultură  sătmăreni au decedat în  ultimul sfert de secol
La Satu Mare se pregătește unul dintre cele mai importante acțiuni culturale a ultimilor ani.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Peste 45 de scriitori, artiști, ziariști, istorici, nume înscrise pe monumentul “Poarta Recunoștinței” vor fi comemorați cu ocazia inaugurării parțiale a monumentul “Poarta Recunoștinței”.

 

 

Este o datorie a oamenilor de cultură sătmăreni, a instituțiilor de cultură, să facă totul pentru readucerea în actualitate a operelor celor care au marcat viața culturală sătmăreană în mod decisiv.

 

 

Un grup de scriitori, critici, locali și invitați din țară, s-au întâlnit la Poesis pentru o analiză detailată privind rolul și locul scriitorilor sătmăreni în context regional și național. Reamintim că în cursul lunii mai vor fi comemorați oameni de cultură sătmăreni decedați în ultimul sfert de secol. Proiectul inițiat de Centrul Multicultural Poesis este derulat împreună cu Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și cu Primăria Satu Mare.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

INFRACŢIUNI ÎN SATU MARE

Alcoolemie mare la Turţ şi zeci de permise suspendate

În 7 septembrie 2023, în jurul orei 22.45, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de supraveghere a traficului rutier pe Drumul Judeţean 109 L, în localitatea Turţ, poliţiştii din cadrul Secţiei Poliţie Rurală Gherţa Mică au efectuat semnale de oprire unui bărbat de 42 de ani, din Turţ, care s-ar fi aflat la volanul unui autoturism.