Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CONCERT ÎN SATU MARE: Filarmonica şi-a mutat concertul în sală din cauza vremii

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

30

UPDATE:  Din cauza vremii nefavorabile, concertul simfonic ̆ ̆ va fi susţinut în sala Filarmonicii „Dinu Lipatti” mâine, 31 august începând cu ora 19.00! Intrarea este liberă, iar locurile se ocupă în ordinea sosirii.

***

Filarmonica de Stat Dinu Lipatti Satu Mare anunţă că următorul concert va avea loc joi, 31 august 2023.

VARĂ MAGICĂ
Dirijor: AZIS SADIKOVIC
Solist: CONSTANTIN BORODIN – violoncel

În program:
Piotr Ilici Ceaikovski
Poloneza din opera „Evgheni Oneghin”, op. 24

Variaţiuni pe o temă Rococo, op. 33

Nikolai Andreevici Rimski-Korsakov
Suita simfonică „Scheherazade”, op. 35

Invitaţia Filarmonicii din Satu Mare

Pentru că vara aduce întotdeauna puţină magie în vieţile noastre, următorul concert al Filarmonicii, intitulat „Vară magică”, va istorisi o ultimă poveste în acest anotimp, şi anume, unul dintre cele mai frumoase basme din istoria muzicii.

Veţi avea ocazia să o cunoaşteţi mai bine pe Şeherezada, celebrul personaj din „O mie şi una de nopţi”, care l-a inspirat pe Nikolai Rimski-Korsakov în compunerea unei suite simfonice al cărei nume îl poartă. Prin talentul său de povestitoare, Şeherezada reuşeşte să-şi salveze viaţa şi să-i cucerească inima sultanului Shahryar.

Convins de infidelitatea tuturor femeilor, acesta lua în fiecare noapte de soţie o tânără pe care o executa în zorii zilei, până când o întâlneşte pe fermecătoarea Şeherezada. Timp de o mie şi una de nopţi, aceasta îi spune sultanului o poveste în fiecare seară, însă, înainte de ivirea zorilor, întrerupe povestea într-un moment de suspans. Sultanul, din dorinţa de a afla finalul, amână executarea Şeherezadei, şi, în cele din urmă, este cucerit de către aceasta.

Nu o să vă prezentăm întreaga poveste a concertului, ci vă invităm în Piaţa 25 Octombrie, în data de 31 august, la ora 19:00 să descoperiţi şi alte poveşti fascinante istorisite prin muzică de orchestra Filarmonicii de Stat „Dinu Lipatti”, sub bagheta dirijorului Azis Sadikovic, avându-l ca solist pe violoncelistul Constantin Borodin. Intrarea este liberă şi vă aşteptăm în număr cât mai mare pentru a petrece o ultimă seară de vară într-o atmosferă de vis!

Avem bucuria să vă anunţăm că acest concert va fi susţinut şi în Bucureşti, în data de 17 septembrie 2023. Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” va participa în concertul de deschidere al Pieţei Festivalului – programul outdoor al Festivalului Internaţional „George Enescu”. Evenimentul este organizat prin Arcub, în coproducţie cu Artexim.

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with