Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CONFERINŢĂ PMP SATU MARE: De ce sunt panicaţi liberalii?

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

PMP Satu Mare consideră că liberalii sunt speriaţi şi încep să atace. Mai multe lucruri au fost spuse în cadrul unei conferinţe de presă.


Luni, 24 iulie, la sediul PMP din municipiul Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă susţinută de consilierul judeţean Liviu Pop – preşedintele Organizaţiei Judeţene PMP Satu Mare şi Ionuţ Simionca – secretar general al PMP.

Cei doi lideri ai PMP au dorit să aducă în discuţie situaţia unei false alianţe cu PNL şi viitorul partidului la alegerile din 2024.
Pentru început, Liviu Pop a declarat că cei doi cetăţeni care au anunţat o alianţă PMP-PNL, Viorica Iocsak şi Narcis Miclea, au fost excluşi din PMP încă din iunie 2022 iar pe plan naţional sunt 42 de procese pe rol. “După congresul din 19 februarie 2022, mai mulţi membri PMP nu l-au recunoscut ca preşedinte pe Eugen Tomac, deşi fostul preşedinte Cristian Diaconescu nici măcar nu a candidat. La congresul de atunci au participat mulţi membri PMP care acum nu recunosc noua conducere, deşi aproximativ 90% din actuala conducere au făcut parte şi din vechea gardă. La declaraţiile deputatului PNL Adrian Cozma de săptămâna trecută a reacţionat dur eurodeputatul Eugen Tomac, dar şi Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, care a precizat că alianţe electorale nu se pot încheia fără acordul BPN al PNL”, a subliniat liderul PMP Satu Mare. El crede că atacurile din partea PNL vin după anunţul creării unui pol de dreapta. În ce priveşte ştampila folosită la parafarea falsului acord, Liviu Pop spune că este una artizanală, după ce ştampila adevărată a fost predată la plecarea din PMP.

Polul de dreapta va fi format din PMP-USR-FD

Acelaşi lucru l-a subliniat în declaraţiile sale şi Ionuţ Simionca. “Ce se întâmplă la Satu Mare sunt de fapt nişte fumigene, minciuni aruncate de PNL. Instanţa a decis că preşedinte al PMP Satu Mare este Liviu Pop, validat şi de conducerea centrală. Liberalii sunt panicaţi de Polul de dreapta, care va fi alcătuit din PMP, USR şi Forţa Dreptei. PNL a început să atace PMP prin anunţuri false. O alianţă normal că se poate face cu acord de la centru, care în acest caz nu există. Polul de Dreapta vrea de fapt să lupte împotriva mamutului PSD-PNL, care vrea să pună noi biruri. Să crească TVA, să impună noi taxe şi impozite, să retragă facilităţi fiscale. Dar românul nu mai poate fi păcălit, pentru că preţurile cresc de la o zi la alta. În loc să se gândească la oameni, PSD-PNL îşi fac strategii electorale. PSD primeşte o finanţare de 40 milioane euro pe an, PNL de 20 milioane euro pe an”, a declarat secretarul general al PMP.

El a dorit să anunţe şi o veste bună pentru cetăţeni. România este mai aproape de aderarea la Schengen prin efortul PMP. “Am depus la Bruxelles o listă cu 50.000 de semnături adunate de PMP, ale românilor care se împotrivesc deciziei JAI din 9 decembrie 2022. Europarlamentarul Eugen Tomac a dat în judecată Comisia Europeană exact pe această speţă. Parlamentul European a răspuns pozitiv! PE susţine România la aderarea la Schengen. (…) România pierde anual 10 miliarde de euro prin neaderare. Nu putem fi trataţi în continuare ca cetăţeni de mâna a doua a Europei. Noi stăm la cozi, alţii trec nestingheriţi graniţele”, a subliniat Ionuţ Simionca.

Secretarul general al PMP a vorbit şi despre viitorul Polului de dreapta. Cele trei partide vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare. “Sunt mai multe lucruri care unesc cele trei partide, PMP-USR-FD, decât le separă. Compatibilitatea este de aproximativ 80%. Am luptat împreună pentru primari în două tururi, pentru eliminarea penalilor din funcţii publice. PMP este a treia forţă politică din România, cu 2.300 de aleşi locali şi 50.000 de membrii. Nu vrem nicio alinaţă cu AUR – un partid extremist sau PNL – un partid care nu-şi respectă promisiunile. Oamenii, sunt sigur, vor alege în 2024 politicienii serioşi”, a punctat Ionuţ Simionca.
În ce priveşte discuţiile unor aleşi locali PMP cu politicieni din PNL, Simionca a declarat că aceştia sunt liberi să plece din PMP, pot să-şi depună demisiile. “PNL va continua să încerce să rupă din PMP, însă doar cei slabi vor părăsi partidul”, a încheiat secretarul general al PMP.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns