Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

SPERANȚĂ PE ARIPI

Copiii români cu malformații cardiace găsesc salvare în străinătate

Acasa
Copiii români cu malformații cardiace găsesc salvare în străinătate
Acasa
Acasa
Prin eforturile lor și prin colaborarea cu asociații și spitale din străinătate, au reușit să salveze sute de vieți și să ofere speranță unor familii în suferință.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

În timp ce statul se zbate în impas, sute de copii cu malformații cardiace sunt salvați peste hotare: “Ar fi murit în România” este concluzia lui Carla Tănasie. Statul român a încheiat un protocol cu spitalele din Italia, acoperind costurile intervențiilor chirurgicale, însă transportul este responsabilitatea familiilor sau a unor organizații private.

 

 

În fiecare an, peste 1.000 de copii se nasc în România cu malformații cardiace, însă țara dispune doar de două centre medicale specializate în tratamentul acestor afecțiuni: Spitalul Marie Curie și Spitalul din Târgu Mureș. Numărul mare de pacienți depășește capacitățile sistemului medical românesc, astfel că mulți dintre acești copii sunt nevoiți să caute ajutor în străinătate.

 

 

Unul dintre parteneriatele esențiale este cel cu Italia, unde peste 700 de copii au fost operați în baza protocolului semnat de autoritățile române. Cu toate acestea, transportul către spitalele italiene rămâne o provocare, fiind suportat fie de familii, fie de asociații private.

 

 

Odată ajunși în Italia, copiii sunt primiți la Spitalul San Donato din Milano, unde primesc îngrijiri medicale de specialitate. Aici, fiecare caz este tratat cu maximă atenție, iar intervențiile chirurgicale sunt adaptate la nevoile specifice ale fiecărui mic pacient.

 

 

Pentru mulți dintre acești copii, șansa de a fi salvați în străinătate reprezintă unica lor șansă de supraviețuire. Cu toate că drumul către vindecare este dificil și costisitor, pentru părinți nu există o altă opțiune. Salvarea copiilor lor depinde de aceste eforturi deosebite.

 

 

În ciuda obstacolelor și a lipsei de resurse, există oameni dedicați precum Adelina Toncean și medicul Cătălin Cârstoveanu, care fac tot posibilul să ofere o șansă la viață acestor copii. Prin eforturile lor și prin colaborarea cu asociații și spitale din străinătate, au reușit să salveze sute de vieți și să ofere speranță unor familii în suferință.

 

CITEȘTE ȘIUn bebelus de doua zile a decedat la Spitalul Judetean din cauza unei malformatii cardiace

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns