Image 1
Image 2
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Alimentele şi cantităţile pentru 6 porţii: 1200 grame crap, 200 gr. orez, 50 ml bulion, 3 gr. piper, 120 gr. ceapă, 150 ml ulei , 50 gr. roşii, 30 gr. sare

Mod de pregătire: se curăţa crapul de solzi, se scot intestinele, se spală şi se taie în 6 bucăţi. Se şterg cu un şervet şi se dă un praf de sare şi piper. În uleiul încins într-o cratiţă se prăjeşte ceapa tocată mărunt după care se adaugă orezul, ales şi spălat dinainte, care se căleşte timp de 6 minute. Se stinge cu bulionul de roşii îndoit cu zeamă de peşte sau apă. Se lasă sosul să fiarbă câteva minute, se adaugă pestele care se decorează cu câte o felie de roşie, se strpăeşte cu ulei, se presară restul de sare şi piper şi se dă la cuptor 15 minute.

 

Poftă bună!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

DE ÎNCERCAT LA MASĂ

Sarmale de post cu varză acră

Sarmale de post cu varză pot o soluție ideală pentru o zi în care dorești să postești sau dacă dorești ceva mai simplu. Le facea mereu bunica in perioada postului, si de fiecare data le mancam cu mare placere, ca si acum de altfel. Merg de minune cu un ardei iute alaturi si sunt mult mai usoar de digerat decat cele cu carne.