Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Cremă simplă de caramel

Crème caramel este apreciată pentru combinația echilibrată de textură delicată și caramel dulce, cu un gust intensificat de vanilie. Această rețetă a călătorit și a fost adoptată în multe culturi, fiecare adăugând elemente proprii, dar păstrând baza de caramel și cremă vanilată. De-a lungul timpului, a devenit un desert iubit pe plan internațional, adaptat în diverse variante locale, încorporând ingrediente specifice fiecărui loc.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

 

 

Ingrediente:

200 g de zahăr, 1 l de lapte, 4 gălbenușuri de ouă, un baton de vanilie (se poate suplini cu 5-6 plicuri de zahăr vanilat, dar atunci se folosesc doar 160 g de zahăr), o lingură mare de făină.

 

 

 

Mod de preparare:

Înainte de toate, batonul de vanilie se taie, se scoate miezul și se lasă pe o farfurioară. 100 g de zahăr se caramelizează, se stinge cu 200 ml de lapte și se fierbe până când caramelul se topește. Se amestecă gălbenușurile, cu restul de zahăr, cu miezul de vanilie sau cu zahărul vanilat, ce folosiți, cu făina și cu restul de lapte, p]nă la omogenizare. Se amestecă cu caramelul preparat anterior și se fierbe pe aburi, până când se obține o pastă destul de consistentă. Se toarnă în forme umezite cu apă, iar după răcire se răstoarnă pe farfurie. Se servește cu miere, sirop de caramel, toping de ciocolată, eventual, ornat cu frișcă, frunze de mentă, bucățele de fructe proasepete sau compot. Gustul se potrivește foarte bine cu compotul de caise sau piersici.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns