Image 1
Image 2

DESERT

Rețetă ușoară de rulouri cu cremă de vanilie

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie
Savurează momentele dulci alături de cei dragi cu această rețetă simplă și rapidă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie, folosind aluat foietaj. Această gustare dulce nu doar că impresionează prin aspect, dar și prin gustul său bogat și aroma de vanilie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Această rețetă rapidă transformă aluatul foietaj în rulouri sau cornete delicioase, umplute cu o cremă bogată de vanilie. Perfecte ca desert sau gustare, aceste delicii sunt ușor de pregătit și garantat să impresioneze.

 

 

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie
Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

 

 

Ingrediente:
Pentru Crema de Vanilie:

2 gălbenușuri de ou
100 gr zahăr
25 gr făină
250 ml lapte
1 păstaie de vanilie
100 ml smântână pentru frișcă
Un praf de sare
Pentru Rulouri:

800 gr aluat foietaj
1 ou pentru uns
Zahăr granulat pentru decor
Mod de Preparare:
Crema de Vanilie:

Încălzește laptele cu păstaia de vanilie. Separat, amestecă gălbenușurile cu zahărul și un praf de sare. Adaugă făina și mixează cu laptele rece până la omogenizare.
Încorporează treptat laptele fierbinte, amestecând continuu. Gătește crema la foc mediu, amestecând, până se îngroașă. Lăsă crema să se răcească complet, acoperită cu folie la contact.
Mixează smântâna pentru frișcă și încorporează-o în crema de vanilie răcită.

 

 

Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie
Rețetă șoară de rulouri cu cremă de vanilie

 

 

Rulourile sau Cornetele:

Decongelează aluatul foietaj, apoi taie fâșii de 1-1,5 cm grosime. Încălzește cuptorul la 180°C.
Înfoaie fâșiile de aluat pe formele conice pregătite, unge-le cu ou bătut și presară zahăr granulat.
Coace rulourile în cuptorul preîncălzit pentru 15-18 minute, sau până devin aurii.
După coacere, lasă rulourile să se răcorească, scoate-le de pe formele de copt și umple-le cu crema de vanilie pregătită. Aceste rulouri cu cremă de vanilie sunt perfecte pentru orice ocazie, fie că este vorba despre o gustare rapidă sau despre un desert special pentru sărbători.

 

 

Această rețetă de rulouri cu cremă de vanilie este o modalitate excelentă de a adăuga un strop de dulceață și rafinament oricărui moment al zilei.

 

Citește și:

 

Prăjitură cu alune

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

TOCĂNIȚE

Carbonade Flamande (Tocană belgiană de vită cu bere)

Carbonade Flamande este o tocană belgiană de vită cu bere care este plină de ceapă caramelizată, slănină și carne de vită fragedă, gătită lent. Servită cu cartofi prăjiți tăiați gros sau cu cartofi fierți, această tocană este rețeta perfectă pentru mâncarea confortabilă de iarnă

Supa de ciuperci

SUPĂ

Supă de ciuperci cu smântână

În Rusia, Polonia, și în alte țări din Europa de Est, supa de ciuperci cu smântână este un element de bază, în special în perioada Postului Mare, când rețetele tradiționale sunt adaptate pentru a respecta restricțiile alimentare religioase. Varietatea de ciuperci folosită în supă poate varia de la champignon la porcini, fiecare adăugând un profil unic de aromă.