Image 1
Image 2
Acasa

FACEBOOK

Creștere Impresionantă de 15% la Meta

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, participă la audierea "Big Tech and the Online Child Sexual Exploitation Crisis" în Congresul SUA, pe 1 februarie 2024.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Meta, gigantul internetului american, a demonstrat o creștere accelerată și promite creșteri semnificative ale vânzărilor. Pentru prima dată, compania intenționează să acorde dividende investitorilor săi.

 

 

După un an 2023 proclamat de CEO-ul Mark Zuckerberg drept “anul eficienței”, Meta a încheiat trimestrul cu rezultate strălucitoare, depășind așteptările. Anunțul a fost făcut joi, după închiderea bursei, și include și promisiunea unui prim dividend în istoria companiei.

 

 

Reacția pieței de capital a fost una de entuziasm pur. Acțiunile Meta au înregistrat o creștere temporară de aproape 15% în tranzacționările extra-bursiere. Recent, valoarea de piață a companiei a depășit din nou pragul de 1 trilion de dolari, un nivel atins ultima dată în septembrie 2021.

 

 

Meta se prezintă acum într-o formă mult mai solidă decât acum un an. În 2022, compania a înregistrat o scădere a vânzărilor pentru prima dată, anunțând și reduceri semnificative de personal. Zuckerberg a insistat pe disciplina strictă în gestionarea costurilor, descriind 2023 drept “anul eficienței”.

 

 

Dificultățile Meta au fost determinate, printre altele, de o scădere generală în afacerile de publicitate, concurența intensă din partea TikTok și reguli mai stricte de date pe dispozitivele Apple, care au complicat targetarea publicitară.

 

 

În ciuda acestor provocări, Meta a revenit rapid pe calea creșterii, contracarând concurența TikTok pe Facebook și Instagram prin funcția Reels. Compania a mizat tot mai mult pe inteligența artificială pentru a face publicitatea mai relevantă pentru utilizatori.

 

 

Pentru ultimul trimestru, Meta a raportat o creștere a vânzărilor cu 25%, ajungând la 40,1 miliarde de dolari, depășind așteptările analiștilor de 39,2 miliarde de dolari. Venitul net a crescut spectaculos, ajungând la 14,0 miliarde de dolari, iar câștigul pe acțiune de 5,33 USD a fost cu 37 de cenți peste estimări.

 

 

Meta a promis de asemenea un dividend trimestrial de 50 de cenți pe acțiune, exprimând încredere în performanța primului trimestru actual, cu vânzări estimate între 34,5 și 37,0 miliarde de dolari.

 

 

Reducerile de personal ale Meta se reflectă în numărul actual de angajați, care a scăzut la aproximativ 67.000, comparativ cu peste 86.000 cu un an în urmă.

 

 

Rezultatele trimestriale ale Meta au fost prezentate la o zi după apariția lui Zuckerberg în Congres, unde a discutat despre impactul negativ al platformelor online asupra copiilor, cerând scuze familiilor afectate.

 

 

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with