Image 1
Image 2

Crucea Roşie Satu Mare îşi extinde reţeaua de voluntari

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Crucea Rosie conferinta

Municipiul Satu Mare își extinde rețeaua de voluntari și formează un grup puternic de specialiști care alături de Societatea Națională de Cruce Roșie pot interveni rapid și prompt în rezolvarea situațiilor de urgență, în caz de dezastre, pandemie și război.

Primăria Municipiului Satu Mare și Societatea Națională de Cruce Roșie, din România Filiala Satu Mare, au pus bazele unui amplu proiect, obținând finanțarea europeană, prin care vor realiza o rețea de voluntari, instruind sătmărenii care vor învăța modul în care pot veni în spijinul semenilor lor, astfel încât să fie pregătiți, fără a intra în panică, în orice situație de criză.

Conferința de deschidere a proiectului a avut loc vineri, 9 septembrie, la sediul Primăriei Municipiului Satu Mare, fiind prezenți alături de conducerea Primăriei și de directorul Crucii Roșii, Rodica Borlan, consilieri locali, reprezentați ai serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al primarului, ai instituțiilor subordonate, ai instituțiilor și ONG-urilor partenere.

,, Pandemia ne-a arătat cât de important este să rămânem uniți, să colaborăm, astfel încât să rămânem alături de cei care au cea mai mare nevoie, de cei care în momente și situații de criză nu au resurse sau nu știu cui să ceară ajutor. Existența unui grup de voluntari instruiți alături de implicarea unuei echipe specializate, cu experiență, este extrem de importantă. Iar dacă în timpul pandemiei a trebuit de multe ori să învățăm lucrurile din mers, acum, prin acest proiect avem posibilitatea să muncim pentru a îmbunătăți aspectele care nu au funcționat. Mai mult, în cadrul acestui proiect îi putem pregăti și pe sătmăreni, astfel încât să fie informați corect și de ce nu, să devină ei la rândul lor voluntari. Să avem deci spor la treabă și să continuăm să facem bine pentru comunitatea noastră!”, a declarat viceprimarul municipiului Satu Mare, Adelin Ghiarfaș.

,,Ca urmare a implementării proiectului „În sprijinul comunităților” și a parteneriatului între Municipiul Satu Mare și Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Satu Mare ne dorim obținerea unor rezultate concrete, care să contribuie semnificativ la consolidarea conceptului de cetățenie activă, dar mai ales la îmbunătățirea capacității de răspuns a societății în caz de dezastre”, a subliniat în cadrul conferinței, directorul Societății Naționale de Cruce Roșie din România Filiala Satu Mare, Rodica Borlan.

Cu o istorie de peste 145 de ani în România și cu contribuție semnificativă în ceea ce a însemnat dezvoltarea țării noastre în momente critice ale istoriei, dar cu precădere în perioada post-decembristă, Societatea Națională de Cruce Rosie din România reprezintă un partener cu o vastă experință și credibilitate în dezvoltarea și organizarea campaniilor și a acțiunilor de voluntariat la nivelul întregiii țări.

Primăria Municipiului Satu Mare în calitate de partener în cadrul proiectului, va susține toate acțiunile și workshop-urile programate, astfel încât proiectul să își atingă obiectivele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with