Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

DECIZII LA NIVEL ÎNALT

CSAT ia măsuri de întărire a Forțelor Armate

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, reunit miercuri, 21 februarie, a dispus măsuri de întărire a Forţelor Armate Române,
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

…inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care să răspundă cerinţelor de apărare a României în actualul context şi a aprobat, totodată, o serie de acţiuni prioritare pe care să le aibă în atenţie Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică, menite să contribuie la dezvoltarea sistemului naţional în domeniu şi la consolidarea capabilităţilor de prevenire, descurajare, inclusiv printr-o abordare proactivă, adecvată cadrului internaţional de cooperare.

 

Principala temă abordată în şedinţa CSAT, care a fost condusă de preşedintele Klaus Iohannis, a constituit-o “grava” situaţie de securitate din regiunea Mării Negre şi implicaţiile pentru România, a informat un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Pe acest fond, membrii CSAT au analizat măsurile interne luate pentru protejarea integrităţii teritoriului şi a populaţiei României, precum şi acţiunile suplimentare care se impun. “România beneficiază de sprijinul NATO şi al aliaţilor săi pentru apărarea securităţii în zona Dunării şi a ţărmului Mării Negre, prin misiuni de poliţie aeriană şi capabilităţi de apărare aeriană şi supraveghere. În acelaşi timp, sprijinul NATO trebuie însă însoţit de eforturi proprii sporite de consolidare a apărării naţionale”.

 

Citește și

Criza energetică, pe agenda CSAT

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns