Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

INFRACȚIUNE LA FRONTIERĂ

Cum arată hainele de tip fake

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au demascat o operațiune impresionantă de trafic cu produse contrafăcute.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

În ultima săptămână, 31 octombrie – 2 noiembrie 2023, aceștia au confiscat aproximativ 46.000 de articole vestimentare suspecte, în valoare de peste 15 milioane de lei, care erau destinate să intre ilegal pe piața din România.

 

Evenimentul a avut loc joi, 2 noiembrie 2023, când o echipă formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a efectuat un control asupra unui camion cu mărfuri care urma să ajungă la o societate comercială din Ucraina.

 

În interiorul vehiculului, au fost descoperite nu mai puțin de 22.270 de articole vestimentare, toate fiind susceptibile de a încălca dreptul de proprietate intelectuală al unor mărci de renume.

 

Într-un alt caz, în data de 31 octombrie 2023, o altă echipă de polițiști de frontieră și inspectori vamali a examinat un container sosit din China. Verificările amănunțite au scos la iveală 13.680 de perechi de încălțăminte sport, toate fiind suspecte de a încălca drepturile de proprietate intelectuală ale unei mărci cunoscute. Tot în aceeași zi, de 31 octombrie 2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Isaccea, județul Tulcea, polițiștii de frontieră au oprit un microbuz în care au găsit 3.519 articole vestimentare, inclusiv încălțăminte, îmbrăcăminte, curele de ceas și huse de telefon, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

 

În intervalul 28 octombrie – 3 noiembrie 2023, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu au identificat peste 6.500 de bunuri, printre care se numără articole vestimentare, produse de parfumerie, marochinărie și încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute și fiind susceptibile de a fi contrafăcute.

 

Cercetările în toate aceste cazuri se află în desfășurare, cu privire la infracțiunea de “punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

 

Este important de menționat că produsele, cu o valoare estimată la aproximativ 15.190.000 de lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse autentice, au fost confiscate în scopul continuării investigațiilor.

 

Galeria foto cu articolele confiscate este disponibilă mai jos:

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns