Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

SECRETELE PRIMĂVERII

Cum să îngrijești lalelele și zambilele pentru o rezistență mai lungă în vază

Cum să îngrijești lalelele și zambilele pentru o rezistență mai lungă în vază
Aceste sfaturi simple îți vor ajuta să te bucuri mai mult timp de frumusețea și prospețimea lalelelor și zambilelor în casa ta sau în grădină.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Lalelele și zambilele tale vor rezista mai mult în vază, iar secretul stă în trucurile folosite de bunicile noastre. Primăvara este momentul lor de strălucire, când piețele și florăriile sunt pline de aceste flori minunate și parfumate. Dar pentru a le menține prospețimea și frumusețea, trebuie să știi ce să pui în apa lor.

Zambilele și lalelele sunt indiscutabil printre cele mai iubite flori în debutul primăverii. Deși mirosul și culoarea lor atrag imediat atenția, aceste flori sunt cunoscute pentru fragilitatea lor. Pentru a le menține prospețimea și parfumul timp de câteva zile, bunicile noastre foloseau câteva trucuri simple.

Iată ce trebuie să adăugați în apa lor pentru a le face să reziste mai mult în vază:

Zahărul oferă hrana necesară pentru florile proaspete, adăugând o linguriță în apă.
Oțetul sau sucul de lămâie ajută la menținerea apei din vază curată.
Evitați expunerea la căldură și lumină directă, plasând vaza într-un loc răcoros și ferit de soarele direct și căldura excesivă.
Tăiați periodic tulpinile și îndepărtați florile moarte pentru a menține prospețimea și frumusețea aranjamentului floral.

Dacă doriți să aveți grădina plină de culoare în primăvară, plantați bulbii de lalea în luna noiembrie la o adâncime de 5-6 cm pentru a-i proteja de îngheț. Pentru o creștere și înflorire optimă, puteți folosi un îngrășământ de casă eficient, realizat din amidon de porumb și cenușă de lemn. Amestecați aceste ingrediente în apă și udați solul lalelelor o dată pe săptămână în timpul sezonului de creștere.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

REMEDII NATURISTE

Ceaiuri care ne scapă de febră

Dacă febra nu cedează ușor, înfășoară-te într-un cearșaf umezit cu apă rece, 10 – 15 minute s-au intră în cada cu apă, având grijă ca apa să aibă temperatura mai mică cu 2 – 3 grade decât cea a corpului tău.