Image 1
Image 2
Acasa

Curtea de Apel Bucureşti aprobă deschiderea falimentului pentru Euroins

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) ia act de hotărârea pronunţată astăzi, 27.04.2023, de Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul nr. 2441/2/2023, prin care instanţa a respins, ca neîntemeiată, cererea Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A. de suspendare a Deciziei A.S.F. nr. 242/17.03.2023, prin care Autoritatea a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a societăţii, constatarea stării de insolvenţă şi promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva acesteia.

Prin hotărârea pronunţată, la acest moment, instanţa confirmă legalitatea şi temeinicia măsurilor luate de A.S.F. prin decizia contestată.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a decis, în data de 17 martie 2023, să retragă autorizaţia de funcţionare a Societăţii Euroins România Asigurare-Reasigurare S.A., constatând indiciile stării de insolvenţă a companiei. Conform dispoziţiilor art. 7 alin. (2) din O.U.G. nr. 93/2012, A.S.F. este singura autoritate în măsură să se pronunţe asupra considerentelor de oportunitate, a evaluărilor şi analizelor calitative care stau la baza emiterii actelor sale.

Sursa: comunicat ASF

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with