Image 1
Image 2

EPISCOPIA ORTODOXĂ

Delegație sătmăreană la Adunarea Națională Bisericească din București

Delegație sătmăreană la Adunarea Națională Bisericească din București
Credincioșii din județul Satu Mare au fost reprezentați la Adunarea Națională Bisericească (ANB), care s-a întrunit sub președinția Patriarhului Daniel.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului au participat PS Iustin Sigheteanu, episcopul Timotei Sătmăreanul și mireanul delegat Adrian Cozma.

 

 

Înainte de deschiderea ședinței de lucru a Adunării Naționale Bise­ricești, în Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, Preasfințitul Paisie Sinaitul, episcop vicar patriarhal, a săvârșit o slujbă de Te Deum în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a ierarhilor membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, a membrilor clerici și mireni ai adunării, precum și a reprezentanților Cancelariei Sfântului Sinod și ai Administrației Patriarhale.

 

 

Membrii acestui organism central deliberativ au participat la lucrări pe comisii permanente, iar în cadrul ședinței plenare reunite au fost prezentate referatele acestora asupra Raportului general (sinteză) anual al Consiliului Național Bisericesc pe anul 2023, privind activitatea din Biserica Ortodoxă Română.

 

 

La final, au fost supuse spre aprobare hotărârile ședinței, care au avut girul celor prezenți și, totodată, au avut loc luări de cuvânt din partea membrilor ANB, după cum a informat Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

 

 

Vă mulțumim pentru participare, pentru lucrările pe comisii, pentru raportare și trebuie să scoatem în evidență faptul că adevărata bucurie creștină este bucuria rodirii. Atunci când vezi ajutorul lui Dumnezeu dat celor care și‑au pus nădejdea în El și au cooperat cu cei din jur, singura și adevărata bucurie este aceea a rodirii.

 

 

Ai primit în dar, ai multiplicat cu osteneală ca în Pilda înmulțirii talanților. Așa avem și în țară și în jurul țării și în diaspora română occidentală. A contat foarte mult înmulțirea darurilor pe care le‑am primit de la botez, de la părinți, de la duhovnici și de la prieteni și așa avem bucuria darurilor înmulțite”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

 

 

La acest eveniment au participat și Ierarhii Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar.

 

 

Cei doi mireni delegați care reprezintă Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului în cadrul ANB sunt domnii deputați Gabriel Valer Zetea și Adrian Cozma, respectiv părintele Ioan Ardelean, de la Parohia Ortodoxă Desești.

 

 

Adunarea Națională Bisericească (ANB) este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale.

 

 

Acest for este alcătuit din câte trei reprezentanți ai fiecărei eparhii, un cleric și 2 mireni, delegați de Adunările eparhiale din țară și din jurul granițelor, pe termen de 4 ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

 

 

Președintele ANB este Patriarhul, iar ierarhii Sfântului Sinod participă la lucrările Adunării Naționale Bisericești, potrivit informațiilor furnizate de către Biroul de presă al Episcopiei.

 

Citește și:

Membrii CAR a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului s-au reunit în ședință

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

MOAȘTELE SFÂNTULUI NECTARIE

Sfintele Moaste au fost puse spre închinare la Biserica Sfinții Arhangheli din Baia Mare

Joi, 9 noiembrie se sărbătorește Sfântul Nectarie, vindecătorul de cancer și alte boli grave. Racla cu o parte a cinstitelor moaște, ale Sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, va ajunge în Baia Mare și va fi pusă spre închinare în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Accesul la moaște va fi permis începând de vineri 10 noiembrie ora 15.00, până duminică 12 noiembrie ora 15.00, după care se vor întoarce la București.