Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE

Depresia, inclusă pe lista serviciilor medicale de prevenţie pentru copii şi adolescenţi

Copiii cu vârsta cuprinsă între 4-17 ani pot beneficia de o serie de servicii medicale de prevenţie gratuite, precizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.  
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

Pentru această categorie de vârstă, consultaţiile de prevenţie se acordă o dată pe an şi vizează următoarele probleme de sănătate : anemia, rahitismul, tulburările de vedere, sindromul dismetabolic la copiii cu indicele de masă corporală (IMC) crescut sau la cei cu istoric de hipercolesterolemie familială ( cu vârsta mai mare de 6 ani) , boli cu trasmitere sexuală, depresie.

În cadrul tuturor acestor consultaţii preventive, care sunt decontate de CNAS, medicul poate prescrie tratamente şi poate elibera trimiteri la analize şi investigaţii sau la medicul de specialitate din ambulatoriu.
”Este dreptul tău să cunoşti care sunt serviciile pe care le poţi accesa!” este îndemnul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit datelor CNAS, la nivel national, în luna august a acestui an, pentru categoria de vârstă 2-17 ani, au fost acordate 30.866 de consultaţii oftalmologice. Alţi 346 de copii au fost spitalizaţi cu diagnosticul „Obezitate datorită unui exces caloric”.

În anul 2022, au fost acordate 262.801 consultaţii de prevenţie la această grupă de vârstă, iar în acest an, în trimestrul I – 48.145 consultaţii, iar în trimestrul II, 61.321 consultaţii.

Tot în luna august a acestui an, au fost înregistrate 364 de bilete de trimitere eliberate copiilor cu vârsta între 2 şi 17 ani pentru servicii paraclinice de prevenţie, cele mai multe în: Bucureşti (131), Cluj (49), Iaşi (26), Botoşani (19) şi Timiş (18).

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with