Image 1
Image 2

JAPONIA

Descoperire arheologică monumentală în Japonia: Sabia ucigătoare de demoni și scutul de oglindă din epoca Kofun

Ciornă automată
Arheologii au descoperit în Japonia o sabie de peste doi metri din epoca Kofun, veche de 1600 de ani, împreună cu un scut de oglindă, semnificând posibil apartenența la o elită militară și subliniind avansul tehnologic și importanța riturilor funerare ale perioadei.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Un artefact remarcabil, o sabie cu o lungime impresionantă de peste doi metri, a fost descoperită de arheologi în Japonia, înfășurată în taina unui mormânt vechi de aproximativ 1600 de ani. Această descoperire fascinantă a avut loc în zona Nara și a fost identificată ca aparținând perioadei istorice Kofun a Japoniei, cunoscută pentru crearea tumulilor funerari distinctivi. Acest exemplar extraordinar de sabie, referit uneori ca „ucigătoarea de demoni”, împreună cu un scut de oglindă semnificativ, a fost găsit alături de un sicriu masiv în interiorul unui astfel de mormânt, sugestiv numit Tomiomaruyama. Descoperirea indică posibila apartenență a mormântului unei figuri din elită, posibil din sfera militară, subliniind semnificația și raritatea acestui obiect în contextul arheologic japonez.

 

 

Arheologii, care au petrecut aproape un an dezvăluind secretele mormântului, au întâmpinat dificultăți în investigarea sa datorită dimensiunilor sale impresionante. În cursul acestui proces meticulos, ei au descoperit nu numai sabia și scutul de oglindă, dar și alte artefacte care aduc lumină asupra practicilor funerare și a vieții spirituale din acea epocă. De exemplu, oglinda de scut, considerată a avea o semnificație deosebită în cultura japoneză,  conținea o combinație neobișnuită de metale. Această descoperire, alături de altele, ilustrează avansul tehnologic și rafinamentul estetic al perioadei Kofun.

 

 

Într-o perioadă caracterizată prin influențe culturale semnificative din China și Peninsula Coreeană, descoperirile de la Tomiomaruyama oferă o fereastră către trecutul complex și interconectat al Japoniei. Acestea demonstrează nu doar abilitățile metalurgice excepționale ale epocii, dar și importanța simbolismului și ritualului în practicile funerare. În același timp, aceste descoperiri aduc în discuție perspective noi asupra rolului și statutului elitelor din această perioadă istorică, provocându-ne să regândim înțelegerea noastră a trecutului. Într-o lume care adesea subestimează complexitatea și sofisticarea societăților antice, astfel de descoperiri sunt un memento valoros al bogăției și diversității patrimoniului uman.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

EXPOZIȚIE LA FILARMONICĂ

Documente și instrumente care “vorbesc” despre un secol de viață muzicală sătmăreană

Vernisajul expoziției „Un secol de viață muzicală sătmăreană” în parteneriat cu Muzeul Judetean Satu Mare a avut loc în holul Filarmonicii de Stat Dinu Lipatti. 

This content is for IZ Digital+Print, IZ Duminica si IZ Plus 1 An, IZ PLUS 3 LUNI, IZ PLUS ANUAL, IZ Plus Lunar, IZ Plus si Ziarul Digital 1 An, IZ+ <35, IZ+ si IZ PDF 1 An, IZ+ si IZ PDF 3 luni, IZ+ si IZ PDF Lunar, IZ+ si PDF <35 1 Luna, IZ+ si Tiparit si PDF 1 An, IZ+ si Tiparit si PDF 3 Luni, and IZ+ si Tiparit si PDF Lunar members only.
Log In Join Now