Image 1
Image 2

Desert rapid cu mere și frișcă

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Ingrediente:

Pentru stratul inferior: 3 mere, 200 g de biscuiți cu vanilie, o linguriță de scorțișoare pudră, o lingură de zahăr pudră cu gust de vanilie, o lingură de zeamă de lămâie. Pentru stratul următor: o budincă cu vanilie, 3-4 linguri de zahăr și 400 ml de lapte. Pentru stratul superior: 200 ml de frișcă pentru spumă, o linguriță de zahăr pudră, 50 g de ciocolată fină sau cremă de ciocolată cu arahide, ori alte elemente pe care doriți să le folosiți la ornat.

Mod de preparare:

Biscuiții se sfărâmă și se așează într-un vas. Merele se curăță și se răzuiesc, apoi se stropesc cu zeama de lămâie, se amestecă cu zahărul și se pune câteva minute la fiert. Când zahărul se topește, se ia vasul de pe foc și merele se amestecă bine-bine cu biscuiții și cu scorțișoară, până când compoziția devine omogenă. Jumătatea se întinde într-o formă plată, sau se împarte în cupe. Se prepară budinca după rețeta de pe plic, doar că în acest caz se folosesc doar 400 ml de lapte, apoi se întinde peste primul strat, sau se împarte și asta în cupe. Când budinca se prinde puțin se acoperă cu amestecul de mere rămase, apoi se bate fișca cu zahărul și se întinde de asupra desertului. Se ornează cu ciocolată răzuită, cremă de ciocolată topită, bucăți de fructe sau pișcot pentru copii. Se lasă la frigider timp de 2-3 ore, după care, dacă sunteți norocoși, se poate felia, dar pentru a fi sigur că și aspectul va fi la fel de reușit ca și gustul, vă recomandăm să le așezați din pormire în cupe sau boluri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

Clatite cu fructe de padure

Clătite cu fructe de pădure

Clătite umplute cu o cremă delicată de budincă și fructe de pădure, o combinație perfectă de dulce-acrișor, sunt ideale pentru un desert rafinat și colorat.