Image 1
Image 2

STRIGĂT DE AJUTOR

Doi sătmăreni adoptați în Canada își caută părinții biologici

Doi tineri originari din Satu Mare își caută familia naturală. Este vorba despre frații Ionuț și Maria Chiriță, care au fost adoptați în Canada, de către aceeași familie.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Strigătul lor a făcut furori pe rețelele de socializare, sătmărenii fiind dornici să îi ajute.

Din păcate, cei doi copii, actualmente tineri, cunosc foarte puține detalii despre familia lor naturală, știind doar că o perioadă scurtă au crescut la un orfelinat din municipiul Satu Mare.

 

Cert este că acum frații Ionuț și Maria Chiriță vor să știe mai multe despre părinții care le-au dat viață și să-i și cunoască personal.

 

 

Salutări din Canada! Numele meu a fost Chiriță Maria iar al fratelui meu, Ionuț. Suntem aici în speranța de a ne găsi familia biologică din Satu Mare. Eu m-am născut pe 23 septembrie 1993, iar fratele meu la data de 15 septembrie 1992. O perioadă de timp am locuit la Casa pentru copii, Satu Mare, cu adresa pe Strada Crișan Nr 3. 

 

 

Tot ce știm este că pe atunci numele mamei noastre era Chiriță Simona. 

Am fost adoptați de aceeași familie, astfel că am fost norocoși să creștem în sânul aceleași familii, ca frații.

Mereu ne-am dorit să ne cunoaștem trecutul, iar acum suntem pregătiți să facem acest mare pas.

 

 

Vă rugăm să distribuiți această postare, suntem nerăbdători să avem vești de la părinți, frați, surori! Vă mulțumim!”, precizat Maria Chiriță, în anunțul postat pe diferite pagini de socializare.

 

 

Ionuț și Maria au făcut deja un prim pas pentru a fi mai aproape de cei care le-au dat viață, prin intermediul rețelelor de socializare, platforme care au ajutat la difuzarea mesajului lor, însă se pare că nu este suficient, pentru moment.

 

 

În cazul în care strategia lor nu se dovedește a duce la rezultate concrete, cei doi tineri pot să apeleze la a încerca să își găsească mama și tatăl printr-o procedură oficială.

 

 

Aceștia se pot adresa specialiștilor din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, înaintând o solicitate scrisă în acest sens.

 

Reprezentanții instituției sunt și cei care se ocupă de toate formalitățile pentru efectuarea de adopții internaționale, și ar putea furniza toate informațiile referitoare la acest caz particular.

 

Cei doi tineri pot solicita inclusiv medierea întâlnirii cu familia biologică, în cazul în care mama și tatăl natural își exprimă acordul pentru acest lucru.

Cititorii www.informatia-zilei.ro sunt rugați să distribuie anunțul pentru a-i ajuta pe cei doi frați!

 

Citește și:

Haideţi să ajutăm! Apel pentru ajutorarea copiilor abandonaţi în spitale

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with