Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

MIGRANȚI PRINȘI LA HOREA

Doi ucraineni, arestați pentru călăuzirea a 13 cetățeni turci

Doi ucraineni, arestați pentru călăuzirea a 13 cetățeni turci
În cursul zilei de 22 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, au declanșat o amplă acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de responsabilitate.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Acasa
Asculta acest articol

 

 

 

 

Astfel, în jurul orei 17.40, polițiștii au observat pe direcția localității de frontieră Horea, județul Satu Mare, lângă un microbuz aflat în staționare, un grup de persoane. La apropierea polițiștilor de frontieră, grupul s-a dispersat, îndreptându-se spre frontiera cu Ungaria.

 

 

Polițiștii de frontieră au somat persoanele, au executat șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare și au reținut persoanele. Grupul era format din 13 persoane (8 bărbați și 5 femei). În urma investigațiilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei 13 cetățeni cu vârste cuprinse între 10 și 51 de ani sunt din Turcia, trei dintre membrii grupului fiind minori.

 

 

Pe timpul verificărilor, polițiștii de frontieră au mai reținut doi cetățeni ucraineni, care aveau rolul de a călăuzi migranții pentru a trece ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

 

 

În cauză, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru 11 cetățeni străini (doi dintre minori nu răspund penal) și de trafic de migranți pentru cei doi cetățeni ucraineni. La finalizarea cercetărilor, cei 13 cetățeni turci au fost conduși și predați lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, de către un echipaj din cadrul STPF Satu Mare.

 

 

Totodată, cei doi cetățeni ucraineni au fost prezentați în cursul zilei de vineri, 23 februarie, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cele două călăuze au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.

 

Citește și

Un bărbat a încercat să se sustragă de la controlul de frontieră

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with