Image 1
Image 2
Acasa

PLATA STUDIILOR

Donație de un miliard de dolari unei facultăți din SUA, pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor

Donație de un miliard de dolari unei facultăți din SUA, pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor
O fostă profesoară a Facultăţii de Medicină Albert Einstein din New York, pe nume Dr. Ruth Gottesman, va oferi ca donație un miliard de dolari acestei şcoli, cel mai mare dar de acest tip oferit în Statele Unite ale Americii, ....
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

pentru achitarea taxelor şcolare ale tuturor studenţilor, a anunțat luni instituţia de învăţământ, transmite Reuters.

Sursa banilor donați o reprezintă averea pe care i-a lăsat-o răposatul ei soț, David Sandy Gottesman, un expert financiar pe Wall Street şi investitor în Berkshire Hathaway, care a murit în septembrie 2022.

 

 

‘Îi sunt foarte recunoscătoare fostului meu soţ Sandy pentru că mi-a lăsat aceste fonduri în grijă şi sunt fericită să am marele privilegiu de a face acest dar pentru o cauză atât de demnă’, a declarat Dr. Ruth Gottesman într-un comunicat comun, semnat împreună cu instituţia de învăţământ.

 

 

Dr. Ruth Gottesman s-a alăturat facultăţii de medicină în anul 1968. În timpul cât a predat aici, profesoara a făcut cercetări în domeniul dizabilităţilor de învăţare la copii. De asemenea, a realizat un program de alfabetizare pentru adulţi. În prezent, este preşedinta consiliului de administraţie al şcolii şi este membru în consiliul de administraţie al Montefiore Health System, spitalul afiliat facultății.

 

 

Cu ajutorul acestei donaţii, tuturor studenţilor la zi li se va rambursa taxa pentru semestrul de primăvară 2024. Mai mult, toţi viitorii studenţi vor învăţa gratuit. La această facultate taxa de şcolarizare este de 60.000 de dolari pe an. Mulţi studenţi acumulează credite de peste 200.000 de dolari după absolvire.

 

 

Acest dar transformator are drept scop atragerea unei game diverse şi talentate de persoane, care altfel n-ar fi dispus de mijloace pentru a urma o educaţie medicală, a transmis instituţia de învăţământ, adăugând că este cel mai mare dar oferit unei şcoli medicale din Statele Unite.

 

 

Facultatea, la care sunt înscriși aproximativ 1.100 de studenţi, se află în Bronx, o zonă care se clasează pe ultimul loc în statul New York din punctul de vedere al indicatorilor şi factorilor de sănătate, conform Institutului pentru sănătatea populaţiei din cadrul Universităţii din Wisconsin.

 

CITEȘTE ȘI:

 

România, pe ultimul loc în UE la procentul persoanelor care continuă să înveţe după finalizarea studiilor

Ciornă automată

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with