Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

GERMANIA

Economia Germaniei se redresează, evitând recesiunea

Postare ( Sablon)
Economia Germaniei se redresează, evitând recesiunea
Postare ( Sablon)
Economia Germaniei arată semne de revigorare, evitând recesiunea cu o creștere modestă în primul trimestru, în ciuda persistenței problemelor industriale.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Economia Germaniei arată semne de revigorare, conform ultimelor evaluări, în pofida unor dificultăți continue în sectorul industrial. Analizele recente sugerează că principalul motor economic al Europei a reușit să evite recesiunea, datorită unei creșteri modeste de 0,1% în primul trimestru al anului.

 

 

După doi ani de stagnare economică, cu o creștere aproape inexistentă, perspectivele încep să se îmbunătățească. Cu toate acestea, sectorul de consum, care pare să fie în creștere, maschează o slăbiciune persistentă în industrie, unde soluțiile rapide par să lipsească. Această dinamică complexă este ilustrată de îmbunătățirea atmosferei în rândul întreprinderilor, cu o încredere crescută în evitarea unei recesiuni de iarnă, după cum indică sursele Bloomberg.

 

 

Semnele de redresare sunt binevenite, mai ales în contextul zonei euro, unde Berlinul a fost tradițional un lider economic. Creșterea costurilor energetice și scăderea cererii din China au transformat orașul într-un punct slab al Europei, dar recentele evoluții par să aducă un suflu nou.

 

 

În plus, o inflație în scădere, de la un vârf de 11,6% la 2,3%, și perspectivele unei posibile reduceri a ratelor dobânzilor de către Banca Centrală Europeană în iunie, oferă un teren favorabil pentru optimism. Această temperare a inflației reflectă o tendință regională și ar putea aduce beneficii inclusiv partidelor politice tradiționale, care ar putea vedea o creștere a sprijinului în fața partidelor de extremă dreapta, precum AfD.

 

 

Conform economistei Anja Heimann de la HSBC, consumatorii par mai încrezători și dispuși să cheltuiască mai mult, deși așteptările pentru o redresare solidă rămân moderate, având în vedere importanța industriei în creșterea economică a Germaniei.

 

 

Un verdict preliminar privind Produsul Intern Brut al Germaniei pentru primul trimestru este așteptat marți de la Destatis, iar Bundesbank a revizuit recent estimările, anticipând acum o creștere modestă pentru acest an, cu o evoluție pozitivă continuă pe parcursul trimestrelor următoare.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns