Image 1
Image 2
Acasa

ȘEDINȚĂ BOR

Episcopii Iustin și Timotei Sătmăreanul au fost prezenți la ședința Sfântului Sinod

Miercuri, 25 octombrie 2023, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar, ...
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

… au participat la ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ce a avut loc la Palatul Patriarhiei din București.

 

Evenimentul a fost precedat de săvârșirea Tedeumului în Sala „Europa Christiana”, de către Preasfințitul Părinte Nectarie de Bretania, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Europei Occidentale, în prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a membrilor Sfântului Sinod. După o scurtă introducere în Aula Magna, întrunirile sinodalilor au continuat pe comisii de lucru.

 

Cu prilejul acestei reuniuni, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a prezentat icoana Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, propusă de Arhiepiscopia Bucureș­tilor spre uniformizare: „Avem pe Sfântul Dimitrie cel Nou în mijloc, pentru că această icoană trebuie să fie normativă, uniformă în toată Patriarhia. Au fost mai multe variante. În unele apărea foarte bătrân, iar în altele mai tânăr. În general, pe cuvioși iconografii i-au reprezentat în vârstă, doar pe martiri i-au lăsat tineri, așa cum au fost”, a subliniat patriarhul.

Ciornă automată