Image 1
Image 2

RELIGIE: Sute de persoane s-au rugat la întâlnirea trimestrială a Reuniunii Mariane

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Seară de rugăciune cu totul excepţională la Biserica Greco-Catolică Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril din municipiul Satu Mare.

Peste 100 de credincioase, membre ale grupurilor marianiste din Protopopiatul Greco-Catolic Satu Mare s-au unit în rugăciune şi meditaţie la întâlnirea trimestrială a Reuniunii Mariane ce a avut loc duminică seara de la ora 17.00.

La întrunire a participat şi preşedinta Reuninii Mariane din Eparhia Maramureşului, prof. Mirela Coman de la Baia Mare.

Programul întâlnirii a cuprins mai multe momente de rugăciune :Sf. Rozar (de mărire), Sf. Liturghie cu meditaţie (predica specială), Rugăciuni şi cântări, iar la final, o agapă fraternă.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Eduard Fischer alături de colegi preoţi din parohiile a căror grupuri marianiste au fost prezente (Satu Mare, Odoreu, Botiz). Cuvântul expus de părintele Fischer a evidenţiat câteva aspecte definitorii din învăţătura Bisericii despre tot ceea ce crede şi mărturiseşte, cu specială referire la tematica abordată în cadrul Conciliul Vaticanului II (1962-1965). Părintele a vorbit despre una din învăţături şi anume despre ”Lumina neamurilor”, cu referire la acele puncte care o includ pe Sfânta Fecioară Maria. Totodată au fost explicate pe larg tipurile de cult ale bisericii, adoraţia şi venerarea şi cui i se adresează, în cazul Fecioarei Maria, cel de supravenerare şi a formei expresiei de rugăciune.

Credincioasele au putut să afle o serie de aspecte despre sublimele virtuţi ale Fecioarei Maria, al angajamentului continuu, ca model al Bisericii, prin harurile primite de la Dumnezeu. Astfel, Maica Domnului devine prototipul bisericii, cea care păzeşte neatinsă credinţa şi fidelitatea faţă de Hristos,

Preşedinta Reuniunii Mariane din Eparhia Maramureşului, prof. Mirela Coman a punctat câteva din activităţile organizaţiei, a mulţumit gazdelor şi participanţilor pentru bucuria de a fi împreună în rugăciune şi totodată, a fost lansată intenţia unei noi întâlniri trimestriale, ce va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie 2023, la Biserica Sf. Francisc de pe str. Rodnei din municipiul Satu Mare.

Tot cu acest prilej, membrele marianiste s-au rugat pentru pace în lume, pentru bună înţelegere între oameni şi popoare şi s-au intonat cântări închinate Maicii Domnului.

Seara de rugăciune s-a încheiat cu o poză de grup şi o agapă fraternă, fiind încă un moment prielnic pentru socializare între doamnele marianiste.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with