Image 1
Image 2

SCANDAL ÎN USR

Europarlamentarul Vlad Gheorghe: N-am intrat în USR ca să dau zeciuială la partid

Eurodeputatul USR Vlad Gheorghe spune că nu a fost lăsat să participe, duminică, la şedinţa Comitetului Politic al partidului.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

În replică, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu susține că europarlamentarul Vlad Gheorghe a fost suspendat din partid, pentru că nu şi-a plătit cotizaţia.

 

 

 

Europarlamentarul a transmis că a fost oprit bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului.

”Jandragneria s-a mutat la USR! Am fost întâmpinat cu bodyguarzi la intrarea în Comitetul Politic al partidului azi. Știrea zilei este că USR mai are un singur europarlamentar – cel puțin, conform conducerii USR.

Am mers astăzi la Comitetul Politic al partidului în care sunt din 2016 și nu am fost lăsat să intru. Mi s-a spus că ”așa sunt ordinele” și că ”nu figurez ca membru USR” în Registru, ”membru activ”.” a scris europarlamentarul pe Facebook.

 

 

 

În replică, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că europarlamentarul Vlad Gheorghe a fost suspendat din partid, pentru că nu şi-a plătit cotizaţia.

O scurtă clarificare legată de ceea ce susţine Vlad Gheorghe. Vlad a fost suspendat din partid pentru neplata cotizaţiei. Pentru că este suspendat, nu putea vota la Comitetul Politic, prin urmare nu a fost trecut pe lista de acces. Lista a fost făcută pentru buna desfăşurare a evenimentului, nimic ieşit din comun. Colegii care s-au ocupat de acces i-au comunicat politicos că nu este pe listă. Atât. Nimic mai mult. Vlad ştia că nu are drept de vot şi acces“, a anunţat Ionuţ Moşteanu.

 

 

 

Europarlamentarul USR acuză conducerea partidului că nu respectă statut.

Înțeleg că există declarații publice și către membrii USR conform cărora eu aș fi suspendat din partid și din acest motiv nu aveam dreptul să particip și implicit să votez la acest Comitet Politic. Este un FALS grosolan. Așa cum am atras atenția conducerii USR informal și formal, prin 13 adrese și reveniri ulterioare, procedura statutară prin care eu să fiu suspendat nu a fost îndeplinită.

Conform articolului 52, litera k din Statutul USR, forul care dispune sancțiuni pentru un europarlamentar este chiar Comitetul Politic. NU EXISTĂ o astfel de hotărâre. Prin urmare, eu nu sunt suspendat și mi-a fost încălcat un drept statutar prin nepermiterea accesului la ședința de astăzi a Comitetului Politic.” a adăugat Vlad Gheorghe.

 

 

 

 

El acuză conducerea partidului de încercări de a denatura situația reală.

Eu, spre deosebire de alții fără CV și diplome, chiar sunt jurist și știu cu legea. Ăsta fiind și motivul pentru care am refuzat plata ”cotizației” cotă-parte din salariul de europarlamentar, care este ilegală, nu mai zic imorală, că n-am intrat în USR ca să dau zeciuială la partid de teamă că nu mă mai pune Drulă pe listă.”, a adăugat europarlamentarul.

 

 

 

El critică alianța USR cu PMP și Forța Dreptei.

USR, partidul născut la firul ierbii, partidul ”altfel”, pentru oameni, din mijlocul oamenilor simpli, onești, implicați are azi bodyguarzi care păzesc intrarea de la Comitetul Politc. Așa o fi când faci alianță cu ce-a rămas din UNPR-ul lui Gabriel Oprea în PMP, asta o însemna Forța Dreptei – nu vă pot spune, pentru că nu am fost lăsat să intru. Repet, nu mi s-a permis să particip în mod statutar în calitatea de europarlamentar USR. (…) Cu toții am sperat că măcar în ceasul al doișpelea Cătălin Drulă și conducerea USR o să se trezească și o să ofere românilor alternativa promisă în 2016 – un partid altfel, cu oameni care nu au mai fost la putere, fără penali, fără ”echipe câștigătoare”, cu transparență și principii europene în intern și extern.

Cum facem asta cu PMP, în care sunt mulți din UNPR-ul lui Gabriel Oprea? Cum facem asta alături de Forța Dreptei când guvernul Orban a fost cel care a sesizat la CCR DNA-ul Pădurilor, proiect de lege la care am contribuit și cu care USR se mândrește și acum? Cum facem asta cu candidați puși din pix de șeful supremt pe liste, iar statutul – constituția USR – e neglijabil și democrația internă e un moft? (…)

 

 

Când ne spuneau cei din partidele vechi ”Ciocu mic!” am ieșit în stradă. Împotriva lui Dragnea am ieșit în stradă. Am spus românilor că vrem o Românie fără penali în funcții publice și le-am spus că vrem justiție, nu corupție. Acum ne aliem cu cei cărora le-am facut opoziție pentru ce, ca să fie liniște?! Cu liniștea asta a băgat-o Dan Barna pe Viorica Dăncilă în turul al doilea în 2019 și ne-am ales iar cu Iohannis. Cu linștea asta a ajuns USR în urma extremiștilor anti-europeni în sondaje. Cu liniștea asta e Șoșoacă mai prezidențiabilă decât Drulă.” a mai subliniat el.

 

 

 

Europarlamentarul, Vlad Gheorghe a subliniat că ”nu ăsta este partidul în care am intrat în 2016, nu pentru asta am stat în stradă și mi-am luat bastoane la 10 august”.

 

 

CITEȘTE ȘI:Ședință comună PMP-USR Satu Mare

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with