Image 1
Image 2

DEȘEURI ACUMULATE

Evacuarea responsabilă a acumulatorilor depășiți

Evacuarea responsabilă a acumulatorilor depășiți
Acumulatorii vor fi reciclați pentru a fi utilizați ca materie primă în producția de noi acumulatori și echipamente electrice
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Moldelectrica a evacuat recent 18 tone de acumulatori pe bază de plumb și electrolit din sediile sale teritoriale. Această acțiune vine în conformitate cu Legea nr. 209 privind păstrarea și evacuarea deșeurilor.

Compania a investit 18.000 de lei într-un contract de evacuare a acestor acumulatori, care vor fi reciclați pentru a fi folosiți ca materie primă în producția de noi acumulatori și echipamente electrice. Această măsură este parte a angajamentului Moldelectrica de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător.

Din deșeurile acumulate, o parte va fi reciclată, iar cealaltă va fi distrusă în incineratoare speciale, deoarece acumulatorii au depășit termenul de exploatare. Valoarea contractului pentru evacuarea acestor acumulatori este de 18.000 de lei, TVA inclus.

Moldelectrica acționează în conformitate cu legislația și și-a asumat optimizarea proceselor tehnologice pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Connect with

MISTERUL DISPARIȚIEI MELINDEI

Fata a fost găsită pe o saltea, traumatizată, lângă un individ dubios, într-o cameră insalubră ce era în apropierea locului unde a fost în weekeend președintele Senatului

După şase zile de căutări disperate, Sara, fetiţa de 13 ani dispărută în Sighetu Marmaţiei, a fost găsită. Un poliţist local a descoperit-o întâmplător într-o clădire din centrul oraşului. Adolescenta ar fi fost ţinută captivă de un individ cu antecedente, bănuiesc autorităţile.